Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γονείς και παιδιά μαθαίνουν για την εφηβεία και τη διαφορετικότητα

Με αφορμή την παράσταση του Θεάτρου Νέων και την έκδοση του έργου «Αν εσύ... ήμουν εγώ!» από τις εκδόσεις Πατάκη, διοργανώνονται:

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 (Ώρα: 19:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα) ομιλία για γονείς με θέμα «Εφηβεία και διαφορετικότητα: Σχέσεις γονιών-παιδιών. Η πορεία από την παιδικότητα στην αποπαίδωση-ενηλικίωση».

Ομιλήτρια: Μαρία Μαραγκοπούλου, (Ψυχοθεραπεύτρια-Κοινωνική Λειτουργό, MSc Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων)
Ελεύθερη είσοδος

Η περίοδος της εφηβείας αποτελεί μια πρόκληση για το μεγάλωμα και την εξέλιξη τόσο του παιδιού, όσο και του γονιού. Η ανάγκη για εύρεση απαντήσεων από την πλευρά των γονιών αναφορικά με όλα τα θέματα που αναδύονται και ζητούν άμεσες λύσεις, γίνεται ένας αγώνας με πολύ αγωνία, ματαίωση, φόβο και συχνά θυμό. Το ερώτημα που θέτουν οι γονείς είναι το πως θα μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά τους χωρίς να τα ακυρώνουν, αλλά και χωρίς να τα αφήνουν χωρίς όρια και κανόνες. Οι απαντήσεις που θα προτείνουμε μέσα από αυτήν την παρέμβαση θα βοηθήσουν τους γονείς να καταλάβουν τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις «επικίνδυνες ενδείξεις της εφηβείας», ώστε να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με τα παιδιά τους.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 (Ώρα: 12:00 μ.μ. – 14:00 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος), σε συνέχεια της παραπάνω εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο για εφήβους, αξιοποιώντας το έργο «Αν εσύ … ήμουν εγώ!». Θα παιχτούν αποσπάσματα της παράστασης από τους ηθοποιούς και θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήρι με εφήβους με θέμα: «Ταυτίσεις και ταυτότητες: Η διαφορετικότητα στην εφηβεία».

Εμψυχώτριες:
Μαρία Μαραγκοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια-Κοινωνική Λειτουργό, MSc Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων,
Θάλεια Καλλιαντά, Δασκάλα, Δασκάλα Δράματος/Θεάτρου (MA: Drama In Education), Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος Θεάτρου Νέων

Ελεύθερη είσοδος

Συνήθως, οι ηθοποιοί είναι στην σκηνή και το κοινό τους παρακολουθεί. Τι μπορεί όμως να ζήσει κανείς όταν ηθοποιοί και κοινό παγώνουν στιγμές της παράστασης και δουλεύουν μαζί δημιουργώντας νέες σκέψεις για συζήτηση με αφορμή τα θέματα που έρχονται στο προσκήνιο, στο εδώ και τώρα; Οι έφηβοι που θα συμμετάσχουν στο πρωτότυπο αυτό βιωματικό εργαστήριο θα προσεγγίσουν μέσα από νέους δρόμους την δυνατότητα να εμπλουτίζεται κανείς μέσα τόσο από την ταύτιση, όσο και από την διαφορετικότητα του με τους άλλους.

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr

Πηγή: health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου