Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Δέκα ιστορίες για την απόσταση γονιών και παιδιών

Γονείς και παιδιά συζητούν για τις οικογενειακές σχέσεις και το χάσμα γενεών και επικοινωνίας μέσα από δέκα μικρές ιστορίες που παρουσιάζονται σε μορφή θεατρικού - εικαστικού δρώμενου στο Θέατρο Badminton - ύστερα από τις περσινές παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Οι ήρωες του έργου «Αυτό το παιδί» του Ζοέλ Πομερά μοιάζουν να έχουν βγει από καμβάδες καθώς αποτελούν και μέρος μιας έκθεσης. Οι ιστορίες τους ωστόσο έχουν προκύψει από συνεντεύξεις με θέμα το γονεϊκό ζήτημα που έδωσαν το 2002 γυναίκες της Νορμανδίας, οι οποίες ζουν σε εργατικές κατοικίες. Mια έγκυος που μιλά στο αγέννητο παιδί της, ένας χωρισμένος πατέρας με την πεντάχρονη κόρη του, μια γυναίκα που επιλέγει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία, μια μάνα που επιπλήττει την κόρη της... Είναι πρωταγωνιστές σε ένα δρώμενο που περιγράφει τους ρόλους που καλείται να παίξει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Δέκα σκηνές διαδραματίζονται σε δέκα διαφορετικά σημεία του φουαγιέ, με το κοινό να κινείται στον χώρο ελεύθερα, πέρα από τις συμβάσεις της θεατρικής πλατείας. Μία ακόμη ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας μιας παράστασης που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως έκθεση (επιμέλεια Ιρις Κρητικού). Δεκαπέντε εικαστικοί δημιουργούν το σκηνικό, το βίντεο αρτ, το μακιγιάζ και τα κοστούμια των δέκα δρώμενων του έργου. «Μέσα από τη δραματουργική ανάλυση του έργου γεννήθηκε η ιδέα ενός εικαστικού εργοταξίου. Ενα ανοιχτό τοπίο με έργα τέχνης και εικαστικές εγκαταστάσεις που δίνει την εντύπωση μιας σύγχρονης πόλης και ταυτόχρονα απεικονίζει το ονειρικό υποσυνείδητο των ηρώων», σχολιάζει η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Σωκράτης Αλαφούζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Βολιώτη, Νεκτάριος Λουκιανός, Λήδα Ματσάγγου, Βάνα Πεφάνη, Γιάννης Στεφόπουλος, Εύρη Σοφρωνιάδου, Ζέτη Φίτσιου. Χορεύει η Σοφία Μιχαήλ.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου