Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αφιέρωμα στην Αντιγόνη Μεταξά (ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ)

Η εκπομπή, που παρουσιάζει η δημοσιογράφος ΕΥΑ ΝΤΕΛΙΔΑΚΗ, είναι αφιερωμένη στην ραδιοφωνική παραγωγό και συγγραφέα ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, που συνέδεσε τη φωνή της με την καθημερινή παιδική εκπομπή του ΕΙΡ «Η θεία Λένα στα μικρά παιδιά» έχοντας τη διεύθυνση της Ώρας του Παιδιού (1942-1965) στο νεοσύστατο τότε ελληνικό ραδιόφωνο.

Οι καλεσμένοι ηθοποιοί ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΥ και ΠΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΟΥΤΣΕΛΗΣ και ο καθηγητής Πανεπιστημίου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗΣ αναφέρονται στη δράση της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑ που αφορά την ίδρυση του πρώτου θιάσου παιδικού θεάτρου, το θέατρο του Παιδιού (1933), τη μεγάλη της συμβολή στο χώρο του παιδικού βιβλίου, καθώς και τη δραστηριότητά της στη Ραδιοφωνία ως δημιουργού των πρώτων παιδικών ραδιοφωνικών εκπομπών. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην εμφάνισή της στην τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ από το 1967, όταν δημιούργησε το πρώτο παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Συντροφιά με τη Θεία Λένα», στιγμιότυπα του οποίου παρακολουθούμε.
Προβάλλεται επίσης, σύντομο αφιέρωμα με βιογραφικά στοιχεία της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑ, καθώς και απόσπασμα συνέντευξης της κόρης της ΛΗΔΑΣ ΚΡΟΝΤΗΡΑ. Στο πλαίσιο της εκπομπής ακούγονται από παιδική χορωδία γνωστά τραγούδια των εκπομπών της «Θείας Λένας». Περιέχεται αρχειακό οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.

Δείτε το VIDEO

ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ-ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου