Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μύθος και νόμισμα μέσα από ένα παραμύθι

Μύθους για τον βασιλιά Μίδα και τον «Κερδώο» Ερμή θα ακούσουν τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το «Παραμύθι της Κυριακής» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στις 30 Οκτωβρίου. Τους μύθους θα αφηγηθεί η Νίκη Κάπαρη ενώ ο Γιάννης Ψειμάδας θα επενδύσει μουσικά την αφήγησή τους. Τα αρχαία νομίσματα θα ταξιδέψουν έτσι τα παιδιά στα νερά του ποταμού Πακτωλού συντροφιά με τον φτερωτό Ερμή ενώ η διπλή τους όψη θα φωτίσει τη διπλή ανθρώπινη φύση.

Στη συνέχεια, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεχνική κατασκευής του αρχαίου νομίσματος μέσα από σύντομη βιωματική αναπαράσταση ενώ φεύγοντας θα κρατούν στα χέρια τους έναν μικρό «θησαυρό»!

Το «Παραμύθι» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Alpha Bank, συνδιοργανώτριας της περιοδικής έκθεσης «Μύθος και Νόμισμα» και αφιερώνεται στην Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου