Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΚΕ: Διαμαρτυρία

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΟΜΚΕ:

Μετά την απαράδεκτη δραστική περικοπή της επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) για την υλοποίηση του Προγράμματος Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) η ΟΜΚΕ είναι αποφασισμένη για δυναμική κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Σύνταγμα) και στη συνέχεια πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37), καθώς και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17).
Στην ουσία η περικοπή της επιχορήγησης καταργεί το Πρόγραμμα Διερμηνείας, το οποίο απόΔευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 έχει πάψει να λειτουργεί, καταδικάζοντας όλους τους Κωφούς-Βαρήκοους της χώρας στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το ζήτημα δεν είναι απλώς οικονομικό. Πέρα από το ότι το ποσό των 100.000 ευρώ που περικόπηκε είναι ασήμαντο, για εμάς πρόκειται για θέμα επιβίωσης της Κοινότητάς μας. Μέχρι τώρα το Πρόγραμμα Διερμηνείας είχε σημειώσει τεράστια απήχηση σε όλους τους Κωφούς-Βαρήκοους της χώρας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη μέγιστη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Πράγματι, η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος μέσω του εν λόγω Προγράμματος κάλυπτε επί σειρά ετών πανελλαδικά τις πάσης φύσεως επικοινωνιακές ανάγκες της Κοινότητας σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, νοσοκομεία και ιατρεία, σχολεία και πανεπιστήμια, δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία, κοινωνικές εκδηλώσεις και συνέδρια κλπ.
Γι’ αυτό και καλούμε σύσσωμη την Κοινότητα των Κωφών-Βαρήκοων της χώρας, τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, τους διερμηνείς ΕΝΓ να εκφράσουμε όλοι μαζί σθεναρά τη δίκαιη διαμαρτυρία μας για την αποψίλωση του Προγράμματος Διερμηνείας και τον κοινωνικό αφανισμό των Κωφών-Βαρήκοων, διεκδικώντας την απρόσκοπτη λειτουργία του για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών τους.

Σας περιμένουμε όλους το πρωί της Πέμπτης, 15 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 09:00, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία της ΟΜΚΕ: τηλ. 210 52 33 950, κιν.: 6957 50 62 41.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου