Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Λαγός κι ο Μπάφος" στο Θέατρο Κήπου

Την παράσταση «Ο Λαγός κι ο Μπάφος» ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου της Δημοτικής Ενότητας Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Κήπου. 
Τη σκηνοθεσία έχει ο Τάσος Ράτζος, ο οποίος σημειώνει ότι «οι ιστορίες που απαρτίζουν την πρώτη ύλη της παράστασης είναι πλούσιες σε δράση, με πολύ χιούμορ, αμεσότητα, αστείρευτη φαντασία, απίστευτες ανατροπές, μαγεία και γεμάτες καλοσύνη. Όλες μοιάζει να ακολουθούν τρεις κύκλους. Στον πρώτο, όταν αρχίζει η ιστορία, όλος ο κόσμος μοιάζει με κόλαση: φτώχεια, αδικία, μίσος, στέρηση, καταστροφή. Έτσι, ο ήρωας ξεκινά το δεύτερο κύκλο της περιπλάνησης: περιπέτεια, αγωνία, εμπόδια μικρότερα η μεγαλύτερα, ο κύκλος του καθαρτηρίου. Ο τρίτος κύκλος συνιστά το τέλος, όπου το δράμα της ζωής επιτέλους βρίσκει ανακούφιση κι ο ήρωας εισέρχεται στον παράδεισο. Εδώ η ζωή ξετυλίγεται με απόλυτη δικαιοσύνη. Είναι ο μόνος κόσμος στον οποίο πάντα το κακό τιμωρείται και το καλό θριαμβεύει…» 

Με την πρωτοποριακή αυτή παράσταση το Δημοτικό Θέατρο Συκεών γιορτάζει 30 χρόνιαεπιτυχημένης, θαρραλέας και δημιουργικής πορείας, γεγονός που αποδεικνύει παράλληλα την έμφαση που δίνει η δημοτική αρχή στο θεσμό του πολιτισμού, στη θεατρική εκπαίδευση, στην καλλιτεχνική αποκέντρωση και την παροχή ευκαιριών υγιούς ψυχαγωγίας σε όλους. 

Η παράσταση στο Θέατρο Κήπου θα δοθεί στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Να σημειωθεί ότι το έργο έχει ήδη παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό φέτος το καλοκαίρι στο πλαίσιο των θεσμικών εκδηλώσεων του δήμου «Μερκούρεια» και «Βαλκανική Πλατεία» στις Δ.Ε. Συκεών και Νεάπολης, ενώ θα κλείσει και την αυλαία στα «Θεοτόκια» στη Δ.Ε. Πεύκων το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου (Δημοτικό Άλσος Δελασάλ, 9μ.μ.). 

Συντελεστές: 
Σκηνοθεσία-Διασκευή-Φωτισμός: Τάσος Ράτζος 
Παίζουν: Ιωάννα Γεωργαντά, Σωτήρης Γκουντσούδης, Ελίνα Ευστρατίου, Κατερίνα Κεχαγιά, Καίτη Λάζου, Νικολέτα Μιχαηλίδου, Παντελής Πετράκης, Σταμάτης Στάμογλου, Ζωή Στερικλή, Δήμητρα Τζήκα, Αναστασία Τσακίρη, Νίκος Τσολερίδης, Εβίτα Χατζηνικολάου, Μαίρη Χρήστου, Αλέξανδρος Χρυσάφης, Δήμητρα Χρυσάφη 

Πληροφορίες: 
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών δήμου Νεάπολης-Συκεών (τηλ.: 2310 638058).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου