Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πάμε για ψάρεμα;

Αυξημένο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων, συγκεντρώνει η 1η ψαρευτική συνάντηση που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου στη Νέα Παραλία από το ύψος του Μεγάρου Μουσικής έως τις εγκαταστάσεις των Ναυτικών Ομίλων.

Φίλοι της θάλασσας, της φύσης, του περιβάλλοντος αλλά και του ψαρέματος, ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας και ήδη οι συμμετοχές των ενδιαφερομένων έχουν ξεπεράσει τις εκατό, ενώ αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τις επόμενες ώρες.

Στην άνευ προηγουμένου ψαρευτική συνάντηση και για ένα ολόκληρο σαρανταοκτάωρο στη Νέα Παραλία (από το Μέγαρο Μουσικής έως το ύψος των Ιστιοπλοϊκών Ομίλων), ο Θερμαϊκός υποδέχεται τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες ψαράδες της Θεσσαλονίκης, με τα σύνεργά τους, τα καλάμια, τις πετονιές και τα δολώματα τους.

«Με το σύνθημα, “πάμε ψάρεμα” προσκαλούμε όλους όσοι έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα, τη φύση και το περιβάλλον, να δοκιμάσουν τις ικανότητές και την… τύχη τους, αλλά και να επιμορφωθούν για θέματα που τους ενδιαφέρουν, όπως η ελεύθερη κατάδυση, το ψαροντούφεκο και πολλά άλλα. Επιδίωξή και στόχος μας είναι να δώσουμε ζωή, πνοή και χρώμα στο Θερμαϊκό Κόλπο και να φέρουμε κοντά του όσο περισσότερους από τους συμπολίτες μας μπορούμε», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Νεότητας-Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του διημέρου, η εκδήλωση περιλαμβάνει αρκετή θεωρία και πολλή δράση. Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη ημέρα (Σάββατο) κατά τη διάρκεια της έκθεσης αλιευτικών προϊόντων θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέροντα σεμινάρια για τα είδη και τις τεχνικές ψαρέματος, ενώ την δεύτερη ημέρα (Κυριακή) θα γίνουν οι δύο μεγάλοι ψαρευτικοί διαγωνισμοί για παιδιά και ενήλικες με δωρεάν συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή των βραβείων στους νικητές και την κλήρωση δώρων για όσους συμμετέχουν.

Τηλέφωνα συμμετοχής στους διαγωνισμούς ψαρέματος:
6944253580 και 6972834443 (what’s up)

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου
8:30 π.μ. Άνοιγμα έκθεσης

11:00 π.μ Σεμινάριο ψαρευτικών ρίψεων

13:00 μ.μ Σεμινάριο ελεύθερης κατάδυσης-ψαροντούφεκου.

17:00 μ.μ Σεμινάριο για τους μικρούς μας ψαράδες, για τη φύση, το περιβάλλον και το ψάρεμα.

18:00 μ.μ Σεμινάριο στην τεχνική του casting

22:00 μ.μ Κλείσιμο έκθεσης


Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

8:30π.μ Άνοιγμα έκθεσης

11:00π.μ Ψαρευτικός διαγωνισμός παίδων μέχρι 15 ετών

13:00 μ.μ Ψαρευτικός διαγωνισμός ενηλίκων

18:30 μ.μ Απονομές και κλήρωση δώρων

22:00 μ.μ Κλείσιμο έκθεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου