Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ιστορίες γυναικών στον φακό τους

Τρεις αληθινές ιστορίες με θέμα τους γυναίκες φέρνουν στη μεγάλη οθόνη τρεις γνωστές κυρίες του Χόλιγουντ που δοκιμάζονται στον ρόλο του σκηνοθέτη για πρώτη φορά. Πρόκειται για το πρότζεκτ του περιοδικού «Glamour», «Glamour Reel Moments», αληθινές ιστορίες αναγνωστών που έγιναν σενάρια και αποτελούν το «σώμα» μιας μεγάλου μήκους ταινίας.

Οι ηθοποιοί Εβα Λονγκόρια («Nοικοκυρές σε απόγνωση»), Ζόε Σαλντάνα («Αβαταρ») και Ολίβια Γουάιλντ («Tron Legacy») είναι οι «νέοι» σκηνοθέτες. Καθεμία και μία ιστορία. Κάθε ιστορία αποτελεί το πορτρέτο μιας δυνατής, γοητευτικής γυναίκας που βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή της ζωής της.

Η Εβα Λονγκόρια ανέλαβε την ιστορία της Αλεξ, μιας 35χρονης που ξαφνικά αλλάζει εντελώς το σκηνικό της ζωής της γιατί κάνει διπλή μαστεκτομή. Το κάστινγκ για την επιλογή τής πρωταγωνίστριας έγινε την περασμένη εβδομάδα και τα γυρίσματα θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες. «Aυτό που δεν περιμένει κανείς» λέει η Λονγκόρια «είναι το χιούμορ που έχει η ιστορία - γιατί το θέμα είναι σοβαρό. Το άλλο είναι η σύμπνοια, η ωραία φιλία μεταξύ μιας παρέας γυναικών που προσπαθούν να σταθούν στη φίλη τους».

Η ιστορία της Ζόε Σαλντάνα έχει τίτλο «Kaylien» και μιλάει για τις επιπτώσεις που έχει η ενδοσχολική βία στη ζωή ενός νεαρού κοριτσιού που πάσχει από αυτισμό. Τα γυρίσματα γίνονται κοντά στο σπίτι της και όπως λέει η εντυπωσιακή σταρ κάλεσε όσους φίλους είχε από το Χόλιγουντ να συνδράμουν στη δημιουργία της ταινίας. «Με βοήθησε πολύ να κατανοήσω το θέμα η επτάχρονη ανιψιά μου που αντιμετώπισε το πρόβλημα στο σχολείο της. Μέτρησε επίσης το γεγονός ότι γνωρίζω ανθρώπους τα παιδιά των οποίων πάσχουν από μια μορφή αυτισμού».

Η Ολίβια Γουάιλντ μοιάζει ενθουσιασμένη με τον νέο της ρόλο, ως σκηνοθέτρια. «Εμείς οι ηθοποιοί» λέει «έχουμε την αίσθηση ότι το όλο πράγμα αρχίζει την ώρα που μπαίνουμε στη σκηνή και τελειώνει όταν βγαίνουμε. Τώρα ανακαλύπτω πόση δουλειά γίνεται πριν και μετά. Επίσης, πάντα έλεγα πόσο υστερούν αριθμητικά οι γυναίκες σκηνοθέτριες στο Χόλιγουντ και πόσο αυτό με ενοχλούσε... Οπότε τώρα είναι για μένα μια ευκαιρία... Ή να το πω αλλιώς: ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Για τη δημιουργία των τριών σεναρίων, την παραγωγή και το ανέβασμα της ταινίας, το «Glamour» συνεργάστηκε με τις εταιρείες Freestyle και Glarisonic. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου στο Λος Αντζελες.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου