Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δωρεά βιβλίων σε Κω και Σαμοθράκη από τη ΜΚΟ «Αποστολή»

Χιλιάδες βιβλία δώρισε η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» στους μαθητές της Κω και της Σαμοθράκης.

Σκοπός του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι η ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών ακριτικών ελληνικών περιοχών, η διανομή βιβλιακού υλικού σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η γενικότερη προσπάθεια για να στραφούν τα παιδιά από μικρές ηλικίες στην ανάγνωση βιβλίων.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ευχαρίστησε θερμά με επιστολή του ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Γεώργιος Χανός δηλώνοντας ότι «το υλικό αυτό αποτελεί πολύτιμη προσφορά για τα παιδιά του ακριτικού νησιού».

Μέρος των βιβλίων θα διατεθεί σε μαθητές των δημοτικών σχολείων της Σαμοθράκης, τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν οι σχολικές βιβλιοθήκες με το υπόλοιπο αυτών.

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος της Κω κ. Γιάννης Μπαλαλής κάνοντας λόγο για «πρωτοβουλία που συμβάλλει στην πνευματική ανάπτυξη και την εθνική πρόοδο των νεότερων γενιών, ιδιαιτέρων των παιδιών που διαβιούν σε ακριτικές ελληνικές περιοχές, όπως το νησί της Κώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου