Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

12η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

H 12η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ξεκινά και με μια γρήγορη ματιά βλέπουμε τους 10 λόγους που η χώρα θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο dancefloor από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου.
Ο γάλλος τραγουδιστής MANI, που έγινε γνωστός από τη συνεργασία του με τους Superman Lovers και το super hit «Starlight», την Τετάρτη 22 Ιουνίου κλείνει την electro/pop/rock βραδιά στην πλατεία Κοτζιά και αναμένεται να μας απογειώσει με τους pop/funk ήχους του.

Η Τρίτη 21 Ιουνίου ανήκει στους ούγγρους Panonia All Star Ska Orchestra, που με 13 άτομα επί σκηνής και με τη μοναδική ska λογική τους, θα πλαισιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τους εγχώριους καλλιτέχνες και θα μετατρέψουν τη funk/reggae/ska σκηνή της Κοτζιά σε ένα τρελό πάρτι.

Η Τεχνόπολις δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής φέτος, αναλαμβάνοντας έναν πιο ορχηστρικό-παραδοσιακό ρόλο. Έτσι στις 20 και 21 Ιουνίου από τη σκηνή της θα περάσουν οι τούρκοι Kent orchestra και η Ουγγαρέζα EzsterHorgas (που έχει συνεργαστεί με μεγάλους μουσικούς όπως οι Rosztopovits, Maurice Andre και Jean Piere Rampal), αλλά και οι δικοί μας MariosStrofalisQuartet, Γιώργος Βαρσαμάκης και Γιάλα.

Μια πρωτότυπη μουσική παράσταση, που αποκαλύπτει τον πλούτο της ελληνικής μουσικής του μεσοπολέμου, θα παρουσιαστεί στις 21 Ιουνίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, με την Σία Κοσκινά, που θα κινηθεί σε jazz και musical retro ύφος.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής δεν σημαίνει μόνο συναυλίες. Για πρώτη φορά φέτος, στις 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό δημόσιο χώρο της Αθήνας Flash Mob, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, που θα δώσουν μια άλλη εικόνα, πιο χαρούμενη, στην πόλη.

Μένοντας πιστή στη φιλοσοφία της, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και φέτος δίνει το βήμα σε δεκάδες νέους καλλιτέχνες να ακουστούν στο ευρύτερο κοινό.

Η συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στις 13 Ιουνίου με την διεξαγωγή του Viva Europa, συνεχίζεται εντυπωσιακά. Στις 21 Ιουνίου

Από τον Κήπο του, αλλά και από την μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» θα παρελάσουν ορχήστρες και μουσικά σύνολα, όπως οι Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, Encardia και το συγκρότημα παραδοσιακής ιρλανδικής μουσικής KELTOI.

Την τιμητική τους στην φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έχουν και τα μουσεία, καθώς τόσο το Μουσείο Ακροπόλεως, όσο και το Βυζαντινό Μουσείο φιλοξενούν μουσικά σύνολα, για κλασσικές και παραδοσιακές στιγμές.

Μια διαφορετική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με την παρουσίαση του βιβλίου «Mikis Theodorakis par lui-meme» του Γιώργου Αρχιμανδρίτη, παρουσία του συνθέτη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με τη Νένα Βενετσάνου, την Έλενα Μουζάλα (πιάνο), τη Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), τον Σταύρο Αγαννιώτη (κιθάρα) και τον Σόλη Μπαρκή (κρουστά).

Για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συμμετέχει και το City Unity College (Θησεώς 15-17, Σύνταγμα), με τη συμμετοχή των Dj KD, Poordream, Jumping Judas, Elica και Blend Mishkin & MC BNC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου