Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas


Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό την ανάπτυξή εφαρμογών των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα μεθόδων και εφαρμογών αυτοματισμών και ρομποτικής στην εκπαίδευση και στην κοινωνία ευρύτερα. Στο πλαίσιο του σκοπού του με δεδομένο ότι επιδιώκουμε την ανοιχτή και απρόσκοπτη ανταλλαγή απόψεων και συνεργασιών με κάθε ενδιαφερόμενο , δίνουμε βάρος στη προώθηση και ενθάρρυνση όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ιδιωτών /φορέων/ οργανισμών στην ενασχόληση τους με τομείς των νέων τεχνολογιών και της ρομποτικής.


Έχοντας ως φιλοδοξία του να καταστήσει καταρχήν ενήμερους αλλά κυρίως ενεργούς όλους τους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα τεχνολογίας και ρομποτικής, ο WRO™ Hellas λειτουργεί με όραμα την τεχνολογική καινοτομία και γι αυτό δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των νέων. Αυτό άλλωστε είναι εμφανές και από τη σύνθεση του ,που περιλαμβάνει τους πλέον αναγνωρισμένους επιστήμονες- ακαδημαϊκούς δασκάλους σε παιδαγωγικά και τεχνολογικά θέματα, όπως οι κκ Ροβέρτος Κινγκ (ομότιμος καθηγητής Παν. Πατρών), Αντώνιος Τζες (πρόεδρος τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών &.Μηχανικών Η/Υ Παν Πατρών ), Δημήτρης Αλιμήσης (καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ ) κλπ .

Κάθε χρόνο οργανώνει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με συνδιοργανωτές τηνΠΕΚΑΠ, την ΙΕΕΕ και την Διερευνητική Μάθηση

Σημειώστε ότι o οργανισμός WRO™ (World Robot Olympiad) είναι ένα παγκόσμιο Trademark, με κορυφαία δράση του- εκτός όλων των άλλων- την διοργάνωση της παγκόσμιας ολυμπιάδας εκπαιδευτικής ρομποτικής (www.wroboto.org). Το 2011 θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι 18-20 Νοεμβρίου

Ο WRO™ Hellas στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει σημαντικές δράσεις όπως :
  • Η διοργάνωση του 1ου και 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με αλματώδη αύξηση (50%) συμμετοχών από τον 1ο στον 2ο ( οι νικήτριες ομάδες μαθητών από κάθε ηλικιακή κατηγορία λαμβάνουν μέρος στην παγκόσμια ολυμπιάδα ρομποτικής)
  • Οργάνωση και χρηματοδότηση των Ελληνικών ομάδων στην πρώτη τους συμμετοχή σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που διεξήχθη 7-9 Νοεμβρίου 2009 στη Ν. Κορέα και 5-7 Νοεμβρίου 2010 στη Μανίλα.
  • Πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολεία του Δήμου Ροδίων με την ονομασία «Φτιάχνουμε Ρομπότ Στη Ρόδο» σε συνεργασία με τον δήμο Ρόδου (μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) , το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (χρηματοδότηση του προγράμματος)
  • Πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολεία του δήμου Αθηναίων με την ονομασία «Εκπαιδευτική Ρομποτική» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) ,την δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΔΑΕΜ (χρηματοδότηση του προγράμματος)
  • Έκδοση σε τακτική βάση του ηλεκτρονικού περιοδικού WRO™ Magazine όπου περιγράφονται οι δράσεις οι στόχοι και τα αποτελέσματα των πεπραγμένων του WRO™ Hellas . Το περιοδικό έχει απήχηση σε ένα αναγνωστικό κοινό που ξεπερνά τα 3500 άτομα που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της εκπαίδευσης .
  • Οργάνωσε την 1η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική: Οφέλη από την εισαγωγή της στη υποχρεωτική εκπαίδευση» Τα πρακτικά είναι αναρτημένα στο δικτυακό τόποhttp://WROHellas.gr/ημερίδα/. Η ημερίδα διεξήχθη στο μουσείο Μπενάκη
  • Οργανώνει σε εθελοντική βάση WRO Πυρήνες σε όλη τη χώρα με σκοπό την προώθηση των νέων τεχνολογιών και ειδικά της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου