Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης

Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου 2011), με την προβολή της ταινίας "Die Fremde" (Η ξένη), η οποία έλαβε το Βραβείο LUX 2010, Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Λόγω της διεξαγωγής της συνόδου Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο την εβδομάδα 9-12 Μαΐου, η εκδήλωση θα λάβει χώρα ), την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 και ώρα 17:30, στον κινηματογράφο "ΑΠΟΛΛΩΝ" (Σταδίου 19 - Αθήνα). 

Την προβολή της γερμανικής ταινίας "Die Fremde", της Feo Aladag θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το κοινό. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, ο ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο κ. Αλέξανδρος Ζαβός, Πρόεδρος Μη Κυβερνητικού Οργανισμού και η δημοσιογράφος κ. Τέτα Παπαδοπούλου. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Κορωναίος. 

H νικητήρια ταινία του Βραβείου LUX 2010 υποτιτλίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά σε 23 γλώσσες και θα προβληθεί ταυτόχρονα εντός του Μαΐου στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Παράλληλα με την εκδήλωση στην Αθήνα, ανάλογη προβολή και συζήτηση διοργανώνεται την ίδια ημερομηνία (6 Μαΐου) στη Θεσσαλονίκη στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ με συμμετοχή της ευρωβουλευτού κ. Χρυσούλας Παλιαδέλη.

Περισσότερα για την ταινία στο συνημμένο αρχείο.
 "Die Fremde" (1698KB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου