Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πρόσωπο: Mia Schaikewitz



H Mia Schaikewitz, 32 ετών, δεν ήταν επαγγελματίας χορεύτρια πριν αποκτήσει την παράλυσή της από κάκωση του νωτιαίου μυελού Θ9-10 (που προκλήθηκε από ρήξη αρτηριοφλεβικής δυσπλασίας σε ηλικία 15 ετών), αλλά πάντα της άρεσε να χορεύει. Μετά την παράλυσή της, η ανησυχία της δεν ήταν μόνο ότι θα σταματούσε τον χορό, αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό – ότι περιοριζόταν η ελευθερία των κινήσεών της. Ευτυχώς, συνάντησε την Auti Angel, ιδρυτικό μέλος της πρώτης ομάδας χορού hip-hop σε αναπηρικό κάθισμα στον κόσμο, της Colours ’n Motion dancers, που της απέδειξε ότι κάνει λάθος.


Mia Schaikewitz: «Όταν γνώρισα την Auti Angel και την Briana Walker, εκπροσώπους της εταιρείας Colours, χόρευαν ήδη μαζί ως ζευγάρι». Η Angel και η Schiakewitz έγιναν στενές φίλες και ήταν θέμα χρόνου πριν η Schiakewitz ξεκινήσει να μαθαίνει μερικές από τις hip-hop φιγούρες. Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που πήρε ήταν το πώς να κάνεις το αναπηρικό σου κάθισμα πλεονέκτημα και όχι περιορισμό.

«Επειδή χρησιμοποιούμε αναπηρικά καθίσματα τόσα χρόνια, έχουν γίνει προέκταση του σώματός μας και αυτό το ενσωματώνουμε στις χορευτικές μας κινήσεις», λέει η Schaikewitz, που είναι μέλος της ομάδας από το 2008. Ως μέλος της ομάδας δίνει παραστάσεις σε μεγάλη ποικιλία θεατών κάτι που το απολαμβάνει πολύ. «Να κάνω 360 μοίρες στροφές σε σούζα σε συγχρονισμό με άλλους χορευτές είναι μια από τις αγαπημένες μου κινήσεις», λέει η ίδια. «Ξαφνιάζει τον κόσμο και είναι μια κίνηση που μόνο ένας χορευτής σε αναπηρικό κάθισμα μπορεί να την κάνει».

Κυρίως όμως αγαπά αυτό που εκπροσωπεί η ομάδα τους. «Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα να ζεις αυτό που κάνουμε. Να εμπνέεις άλλους και να σπας τα στερεότυπα – δείχνοντας σε όλο τον κόσμο ότι οι περιορισμοί είναι μόνο στο μυαλό.»

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα: www.facebook.com/coloursdancers

Μάρτιος 2011
Φύκα Γεωργία – Κοινωνική Λειτουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου