Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Δήμος Νεάπολης- Συκεών: Φεστιβάλ Παιδείας 2011

Καρπό της συνεργασίας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας με το δήμο Νεάπολης-Συκεών αποτελεί το Φεστιβάλ Παιδείας 2011, το οποίο διοργανώνεται από τις 2 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου. Φέτος το Φεστιβάλ διευρύνεται, εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται, δίνοντας βήμα έκφρασης, δημιουργίας και διαλόγου σε όλους τους μαθητές των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Παύλου, Πεύκων, Νεάπολης και Συκεών του νέου δήμου.

Στο πλαίσιό του θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και ποιητικές εκδηλώσεις. Πρωταγωνιστές θα είναι φυσικά οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα αποσπάσουν το θερμότερο χειροκρότημα όλων μας.

«Στο δήμο μας πιστεύουμε ότι η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι δυνάμεις επαναστατικές, ευέλικτες, καρποφόρες. Η αληθινή εκπαίδευση, που δεν στοχεύει στη διαμόρφωση αλλά στην αλλαγή, η ανάπτυξη της εμπειρικής σκέψης και η παρακίνηση σε αναζητήσεις, είναι οι δρόμοι που οδηγούν στην απελευθέρωση από το σύνηθες, το στείρο ανταγωνισμό και τη σύγκριση, στοιχεία που στερούν την παιδική χαρά και περιορίζουν τη νεανική δημιουργικότητα», τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά, και προσθέτουν: «Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς φορείς και τους γονείς για την ανεκτίμητη συνεργασία τους. Χειροκροτούμε τους μαθητές μας, χαιρόμαστε για τα όνειρά τους, ακούμε τη φωνή τους. Άλλωστε, όποιος δεν ακούει τη γλώσσα των παιδιών, δεν μπορεί να ελπίζει στην επιτυχία μιας νέας ζωής…»
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού και το Γραφείο Παιδείας, και η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει στις 11 Μαΐου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού
(Κομνηνών 38, Δημοτική Ενότητα Συκεών, 2310 638058, www.polsykies.gr)
Γραφείο Παιδείας
(Ελ.Βενιζέλου 125, πρ.δημαρχείο Νεάπολης, Δημοτική Ενότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου