Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ιστότοπος: Σύλλογος Γονέων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκοων των Αθηνών

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Συλλόγου Γονέων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκοων των Αθηνών και διαβάστε το έργο του, καθώς και τα πρόσφατα (δυσάρεστα) νέα που αφορούν το σχολείο.

Συνοπτικά, το ιστορικό του σχολείου, όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα:

Από το 1938 κατόπιν δωρεά του κ. Χαράλαμπου Σπηλιόπουλου το ιστορικό μας σχολειό αποτέλεσε για περίπου 50 χρόνια το μοναδικό σχολείο εκπαίδευσης Κωφών & Βαρήκοων Ατόμων Πανελλαδικά. Σήμερα πληροί κτιριακά όλες τις προϋποθέσεις ενώ συγχρόνως είναι το μόνο κεντρικά προσβάσιμο, καλύπτει ανάγκες υπερτοπικά και φοιτούν σε αυτό παιδιά Ελλήνων και οικονομικών μεταναστών προσφέροντας ολοκληρωμένη Δημοτική εκπαίδευση.

Είναι το μόνο ολοήμερο σχολειό, δίδοντας την δυνατότητα σε πολλούς γονείς ή κηδεμόνες να εργαστούν. Διαθέτει εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό όπως, λογοθεραπευτή, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και ειδικό δάσκαλο νοηματικής.

Συγχρόνως υποστηρίζει την εκπαίδευση με σύγχρονο εξοπλισμό διδασκαλίας, όπως διαδραστικούς πίνακες και μονάδες υπολογιστών σε κάθε κύρια τάξη εκμάθησης.

2 σχόλια:

  1. Σταματησε να λετε για το συγχρονο σχολειο !! που η παιδεια η παραγωγικη ? οι περισσοτεροι μαθητες ειναι αλλοδαποι και ενας ελληνας μαθητης που το μελλον κρινεται σοβαρα τη κοινωνια μας , θα αποκατασταθει μαζι μας ?
    γιατι να πληρωσουμε εμεις οι ελληνες φορολογουμενοι κωφοι τα ταξι που μεταφερουν τους μαθητες μην ''νομιμοι ελληνες΄΄ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Ανώνυμε, ένα σύγχρονο σχολείο πρώτα από όλα σημαίνει σχολείο για όλους όσους ζούν και κινούνται και υπάρχουν σε μια χώρα, σε μια κοινωνία, σε μια κοινότητα, σε ένα χωριό, δίπλα μας, δίπλα σου.....μαζί μας σ΄ένα πλανήτη σε κάθε πατρίδα. Ένα σχολείο που επιτρέπει σε όλους. να μαθαίνουν, να γνωρίζουν, να αναπτύσσονται, να εξελίσσονται να είναι ισότιμα μέλη. Όλους αυτούς που δεν ακούνε δεν βλέπουν δεν κινούνται με ευκολία ή καθόλου, αυτούς που γεννήθηκαν αλλού και αναγκαστηκαν να αφήσουν πίσω τη ζωή τους για μια νέα ζωή καλύτερη για αυτούς και τα παιδιά τους. Σύγχρονο σημαίνει ένα σχολείο που θα τους ενσωματώνει όλους χωρίς διακρίσεις χωρις να αποκλείει στον καθένα μας, στα παιδιά μας το δικαίωμα της εκπαίδευσης. Ένα σχολείο που θα σέβεται το κωφό παιδί όπου και να γεννήθηκε αναγνωρίζοντας τη διαφορά του και δίνοντας του τη γνώση στην πιο εξελιγμένη της μορφή –διασταση. Το Σχολείο το οποίο επιτρέπει μέσα από τη γνώση και την εξοικίωση με τα σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης την ενίσχυση χαρακτήρων, την ενδυνάμωση του παιδιού και τη δημίουργια προσωπικοτήτων που δεν θα αποκλείονται από την εργασία ,την αγάπη, τη φιλία, την εξέλιξη .....θα είναι άνθρωποι όλοι σε ένα κόσμο σε μια γη με δικαιώματα και αλληλοσεβασμό που η πολυπολιτισμικότητα θα προσφέρει, η αναπηρία θα είναι αποδεκτή και όχι τροχοπέδι...έτσι μόνο μιλάμε για παραγωγική παιδεία ότι ο νους εξελίσσεται και δεν επηρεάζεται από αρνητικά φαινόμενα όπως του ρατσισμού. ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή