Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Παιδικό Θέατρο για την Παλαιστίνη

Την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 11.30 το πρωί, η θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» θα παρουσιάσει στο χώρο πολιτισμού @Ρουφ(Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως) το έργο «Μια Φάρμα για τα ζώα», σε μια παράσταση αφιερωμένη στην αγωνιζόμενη Παλαιστίνη.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη «Φάρμα των ζώων» του Τζορτζ Όργουελ και απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 9 ετών. Τη Διασκευή-Σκηνοθεσία έχουν κάνει οι ίδιοι οι Αστροναύτες. 
Παίζουν οι: Μπάμπης Παυλίδης, Ντίνος Ποντικόπουλος, Αγγελική Τόμπρου. Η μουσική είναι του Μάριου Κωστάκη και υπεύθυνη για τις κούκλες είναι η Άννα Σαντοριναίου. 

Στη Φάρμα των Αστροναυτών εκτός από τους ηθοποιούς και τις κούκλες, συμμετέχουν και τα ίδια τα παιδιά, που διατυπώνουν τις απόψεις τους για τον αγώνα των ζώων ενάντια στο ζυγό του κυρίου Τζόουνς. Μέσα από την δράση και το χιούμορ, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη χαρά της συνύπαρξης μέσα από τη διαφορετικότητα του καθενός, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δημιουργήσει το πλαίσιο για ένα μάθημα δημοκρατίας. 

Η παράσταση του «Μια Φάρμα για τα ζώα» την οποία θα παρουσιάσουν αφιλοκερδώς οι Αστροναύτες, εντάσσεται στην καμπάνια αλληλεγγύης του Σύλλογου Ιντιφάντα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης υπεράσπισης των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων Addameer (http://addameer.info/). Είσοδος 7,00 ευρώ για τα παιδιά και 5,00 ευρώ για τους συνοδούς. 

Ο Σύλλογος υποστήριξης κρατουμένων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Addameer (στα αραβικά σημαίνει «συνείδηση») είναι ένα παλαιστινιακό μη κυβερνητικό ίδρυμα Προσφέρει υποστήριξη σε Παλαιστίνιους κρατούμενους καθώς και στις οικογένειές τους, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων και εργάζεται για να σταματήσουν τα βασανιστήρια σε βάρος τους, μέρα από την καταγραφή, τις νομικές διαδικασίες και τις καμπάνιες αλληλεγγύης. 

Σύμφωνα με το Σύλλογο, αυτή τη στιγμή, κάπου επτά χιλιάδες Παλαιστίνιοι αγωνιστές βρίσκονται στα Ισραηλινά κάτεργα, σε συνθήκες που συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου