Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πανελλήνιο Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο


Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) συμμετέχει στο Πανελλήνιο–Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο, που διοργανώνουν η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι Φορείς-Μέλη της, στην Πλατεία Συντάγματος, για να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία και την Κοινωνία τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.
Σε αυτό το Συλλαλητήριο η ΟΜΚΕ καλεί όλους τους Κωφούς και Βαρήκοους πολίτες, νέους, ηλικιωμένους, γυναίκες και άντρες, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, να διεκδικήσουν από την πολιτεία τη λήψη των μέτρων που θα αποτελέσουν ισχυρό δίχτυ προστασίας εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Διεκδικούμε:
▪ τη συνταγματική κατοχύρωση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας
▪ την επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία
▪ τη λήψη οικονομικών μέτρων για την εισοδηματική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους
▪ την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει διαχρονικά τα άτομα με αναπηρία και λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις
▪ τη διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αρχών που θα οδηγεί τα άτομα με αναπηρία σε αξιοπρεπή ζωή, με πρώτο μέτρο την επαναφορά των δώρων και επιδομάτων αδείας σε όλους τους συνταξιούχους με αναπηρία και τους εργαζόμενους με αναπηρία
▪ την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δωρεάν χορήγηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών και τεχνολογικών μέσων
▪ τη θέσπιση νομοθεσίας ίσης μεταχείρισης σε όλους τους τομείς (εκπαίδευση, Κοινωνία της Πληροφορίας κλπ.).

Προσοχή: Η προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στη γωνία Σταδίου και Αιόλου (Notos Galleries), ώρα 09:00.

Κάντε την επιτυχία αυτού του Συλλαλητηρίου προσωπική σας υπόθεση!

Πηγή: ΟΜΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου