Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικοθεραπείας

Ημερομηνίες: 11& 12 Δεκεμβρίου 2010
Ωρες: 11-5μμ
Xώρος: Ελληνικό Ωδείο, (παράρτημα Χαλανδρίου-Ν.Ψυχικού) Αποστολοπούλου 64
Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 6724052

Εισηγήτρια
Ευαγγελία Παπανικολάου: Μεταπτυχιακό Μουσικοθεραπείας (ΜΑ) Παν. Roehampton (Surrey, UK), και Msc Κλινικών Επιστημών και Ανοσολογίας. Εξειδίκευση στη μουσική ψυχοθεραπεία GIM (Guided Imagery & Music). Εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της μονάδας Β’ Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας Λόγου ¨Ερεισμα¨. Ιδρυτική πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ)

Ο στόχος του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση πάνω σε διάφορα είδη και τεχνικές μουσικοθεραπείας μέσα από μια συστηματική διερεύνηση διαφορετικών τρόπων με τους οποίους η μουσική λειτουργεί ξεχωριστά για τον καθένα από εμάς.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει :

• εισαγωγή στην έννοια της μουσικοθεραπείας

• βιωματικές ασκήσεις:
-ενεργητικής/διαδραστικής μουσικοθεραπείας
-δεκτικής μουσικοθεραπείας/μουσικής ακρόασης
-μουσικοκινητικές δραστηριότητες
- φωνητικό και οργανικό αυτοσχεδιασμό

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, μουσικούς, φοιτητές, και σε όσους έχουν ενδιαφέρον για τη Μουσικοθεραπεία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το Ελληνικό Ωδείο.

Κόστος : 120€

Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες. Για κράτηση θέσης, απαραίτητη η τηλεφωνική επιβεβαίωση καθώς και η κατάθεση προκαταβολής €50 στο λογαριασμό Alpha Bank 269-002101-023660 (Χαϊκάλη Αντωνία) έως 8 Δεκεμβρίου το αργότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου