Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πρέβεζα: Εκδήλωση με παραμύθια

Εκδήλωση με παραμύθια για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων με την Σάσα Βούλγαρη, διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 12 η ώρα το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, με είσοδο ελεύθερη.
Η δημιουργός Σάσα Βούλγαρη θα αφηγηθεί, σε παιδιά άνω των 5 ετών, παλιούς θρύλους, μαγικά παραμύθια και γιορταστικές παραδόσεις, από την Ελλάδα και τον κόσμο που μας μιλάνε για την ζεστασιά της προσφοράς, την γενναιοδωρία, την αγάπη και την μοιρασιά.

Η Σάσα Βούλγαρη ανήκει στους πρωτεργάτες της νέο-αφήγησης (για ενήλικο και παιδικό κοινό) στην Ελλάδα με διαρκή επαγγελματική δραστηριότητα από το 1993. Είναι παιδοψυχολόγος, με επιμόρφωση στην εναλλακτική διδασκαλία και με εμπειρία σε εκπαιδευτικά και δημιουργικά προγράμματα καθώς και στην ειδική αγωγή. Η πλούσια και ποιοτική καλλιτεχνική της παραγωγή την καθιστά μια από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς στο χώρο της επαγγελματικής αφήγησης . Από το 1996 συνεργάζεται τακτικά με Μουσεία, δημιουργώντας εξειδικευμένα διαθεματικά προγράμματα όπως επίσης και τις βιβλιοθήκες του κολλεγίου Αθηνών σχεδιάζοντας προγράμματα αφήγησης με στόχο την φιλαναγνωσία . Έχοντας διαμορφώσει τη δική της μέθοδο, διδάσκει σε σεμινάρια και συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες, για την τέχνη της αφήγησης από το 1995.

Εχει συνεργαστεί με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Μουσείο Γουλανδρή- κέντρο Γαία, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό κέντρο Δελφών, το Μουσείο του Λουτρού των Αέρηδων, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, τα θέατρα Μεταξουργείο και φούρνος, το Τσάι στη Σαχάρα, το Μπαράκι του Βασίλη, το Παιδικό Μουσείο κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου