Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Κρουστόφωνο

Το «Εργαστήρι Κρουστών και Μουσικού Παιχνιδοθεάμτος Κρουστόφωνο» σχηματίστηκε την Άνοιξη του 1996 από μουσικούς, μουσικοπαιδαγωγούς και καλλιτέχνες- εμψυχωτές που επιζητούν να εκφραστούν δημιουργικά με απλά μέσα. Έκτοτε λειτουργεί με τη νομική μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας υπό την διεύθυνση των Χρήστου Ερκέκογλου και Νίκου Θεοδωρίδη. Στην πρώτη φάση της δράσης του «Κρουστόφωνου» στον διοικητικό πυρήνα της εταιρίας συμμετείχαν και οι Λευτέρης Αγγουριδάκης και Ηρακλής Κάλτσος, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτιζαν τα μέλη της πρώτης καλλιτεχνικής ομάδας του.
Στην πορεία δημιουργήθηκαν διαφορετικές καλλιτεχνικές ομάδες και τομείς δράσεων. Αφετηρία της εταιρίας και όλων των καλλιτεχνικών της ομάδων και δράσεων αποτελεί η πεποίθηση ότι τα απλά και προσιτά μέσα και υλικά (κρουστά όργανα, σώμα, φωνή, παιχνίδι, παραμύθι) κρύβουν πρωτογενή ενέργεια ικανή να συγκινήσει παντού και πάντοτε όλες τις ηλικίες. Το «Κρουστόφωνο» αξιοποιεί την ενέργεια των μέσων αυτών για να ικανοποιήσει την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για έκφραση μέσα από τον ρυθμό, την κίνηση, το τραγούδι, το θέατρο, την εικαστική δημιουργία.

Το σημερινό πεδίο δραστηριοτήτων του Κρουστόφωνου, περιλαμβάνει τους τομείς δράσεων:

-Εργαστήρια Κρουστών, Ρυθμού, Κίνησης, Μουσικού θεάτρου, Εμψύχωσης και Μουσικοπαιδαγωγικής, για μικρούς και μεγάλους.
-Συναυλιακές ή μουσικοθεατρικές παραστάσεις και χάπενιγκ από την «Μπάντα δρόμου» και το «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα» ή άλλα σχήματα του Κρουστόφωνου.
-Εκδόσεις βιβλίων και CDs.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Κρουστόφωνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου