Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ίδρυμα Ευγενίδου - Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας - Το επιτυχημένο διαδραστικό εργαστήρι "Ο μικρός μηχανικός" επαναλαμβάνεται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το Διαδραστικό εργαστήρι "Ο μικρός μηχανικός", ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 9 έως 13 ετών, επαναλαμβάνεται, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η πρωτότυπη δραστηριότητα παρακινεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με διάφορους τομείς της επιστήμης, μέσα από σύνθετες και ευχάριστες δοκιμασίες, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού. Τα παιδιά χτίζουν με… μακαρόνια και άλλα απλά υλικά, μαθαίνοντας τις βασικές έννοιες και αρχές της μηχανικής.
Το διαδραστικό εργαστήρι επαναλαμβάνεται στις 20 και 27 Νοεμβρίου και στις 4, 5, 11 και 12 Δεκεμβρίου, στις ώρες 10:30-11:30. Στο καθένα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 20 παιδιά, ηλικίας 9-13 ετών. Το κόστος εισιτηρίου ανά παιδί είναι 6 ευρώ και με αυτό τα παιδιά μπορούν, την ίδια ημέρα, να επισκεφθούν επίσης τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, μία από τις πιο οργανωμένες εκθέσεις επιστημονικού χαρακτήρα στη χώρα μας, άρχισε να δημιουργείται το 2003 σε συνεργασία με το γαλλικό επιστημονικό κέντρο Cites des Sciences et de l'Industrie. Η Έκθεση εκτείνεται σε τρεις ορόφους και περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες: Ύλη και Υλικά (Ισόγειο), Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα (1ος Όροφος), Βιοτεχνολογία (2ος Όροφος). Διαθέτει 65 μόνιμα διαδραστικά εκθέματα, που καλύπτουν τους χώρους της φυσικής, της χημείας, των υλικών, των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της βιοτεχνολογίας. Για τη συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήρι είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email: dkilakos@eugenfound.edu.gr ή στο τηλ. 210 9469681 (Πέμπτη και Παρασκευή, 9:00 - 16:30). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου