Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Το μαθητικό συνέδριο "ACSTAC" (Anatolia College Science & Technology Annual Conference – Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας), που διοργανώνει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του, στις 19 και 20 Μαρτίου 2011. Πρόκειται για ένα συνέδριο, όπου οι μαθητές αναλαμβάνουν ρόλους και συμμετέχουν σε μια διαδικασία προσομοίωσης ενός επιστημονικού συνεδρίου (διαδικαστική προσομοίωση).

Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από καθηγητές, αποφοίτους και μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια.

Οι στόχοι του συνεδρίου είναι:
• Να προωθήσει τη θετική στάση των μαθητών απέναντι στην έρευνα.
• Να ενισχύσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των μαθητών για τις Θετικές Επιστήμες.
• Να καλλιεργήσει τον επιστημονικό τρόπο σκέψης, την ανακαλυπτική και τη διερευνητική μάθηση.
•Να δώσει πολλαπλές και πλούσιες εμπειρίες στους μαθητές, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συνέδριο ως διοργανωτές, εισηγητές, κριτές επιστημονικών άρθρων και σύνεδροι.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Τα θέματα του συνεδρίου αντλούνται από τους παρακάτω επιστημονικούς κλάδους:

Βιολογία - Ιατρική
Μαθηματικά
Φυσική
Χημεία - Επιστήμες Περιβάλλοντος
Πληροφορική - Τεχνολογία
Το συνέδριο περιλαμβάνει: ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων, εισηγήσεις μαθητών, εργαστήρια (workshops) και τηλεδιασκέψεις.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο καθηγητής Φυσικής, κάτοχος της έδρας Mitchell/Heep Φυσικής Ενεργειών του Πανεπιστημίου A & M του Τέξας, κ. Δ. Νανόπουλος. Το οριστικό πρόγραμμα θα αποσταλεί στα σχολεία στις αρχές του Μαρτίου 2011.

Στο συνέδριο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και καθηγητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Καθώς όμως σκοπός του συνεδρίου είναι να λειτουργήσουν οι μαθητές ως ερευνητές, εισηγήσεις μπορούν να παρουσιάσουν μόνο οι μαθητές. Οι ανακοινώσεις μπορούν να είναι προϊόν ατομικής ή συλλογικής εργασίας και πρέπει να έχουν τη μορφή: θεωρητικού άρθρου, εμπειρικής μελέτης, ανασκόπησης ή περιγραφής ενός πειράματος, μιας κατασκευής ή μιας εργασίας τύπου project. Ο μέγιστος αριθμός εισηγήσεων που θα παρουσιαστούν θα είναι δέκα (10) για κάθε επιστημονικό κλάδο. Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν θα επιλεγούν από ειδικές Επιστημονικές Επιτροπές Αξιολόγησης.

Οι Επιστημονικές Επιτροπές Αξιολόγησης (Βιολογίας, Ιατρικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής και Τεχνολογίας) αποτελούνται από καθηγητές Θετικών Επιστημών του Κολλεγίου Ανατόλια και άλλων σχολείων. Ακόμη, στις Επιστημονικές Επιτροπές Αξιολόγησης θα συμμετέχουν απόφοιτοι του Κολλεγίου Ανατόλια μαζί με μαθητές Λυκείου του ίδιου σχολείου και άλλων σχολείων που συμμετέχουν στο συνέδριο. Κάθε Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης απαρτίζεται από πέντε μέλη: δύο καθηγητές, δύο μαθητές και έναν απόφοιτο.

To ACSTAC υποστηρίζεται από το OLSERP (On Line Scaffolding Environment for Research and Paper Writing - Διαδικτυακό Περιβάλλον για την Υποστήριξη της Έρευνας και της Συγγραφής Άρθρων), ένα περιβάλλον βασισμένο στον Παγκόσμιο Ιστό, που παρέχει πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για την καθοδήγηση των μαθητών κατά τη διεξαγωγή των πειραμάτων και συγγραφή των εισηγήσεών τους.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
- 1η ενημέρωση σχολείων: 27/9/2010 - 1/10/2010
- 2η ενημέρωση σχολείων: 11-16/10/2010
- Προθεσμία αποστολής περιλήψεων: μέχρι 30/11/2010
- Κοινοποίηση έγκρισης των εισηγήσεων που πρόκειται να παρουσιαστούν: 23/12/2010. Οι εργασίες που δε θα εγκριθούν από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης ως εισηγήσεις, μπορεί να παρουσιαστούν ως posters.
- Προθεσμία αποστολής οριστικού κειμένου εργασιών και posters μέχρι 25/02/2010

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Πληροφορίες-Επικοινωνία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 398244, 2310 398244 (κ. Χ. Σαμαρά)
Ώρες Επικοινωνίας: Τρίτη 12:30-15:00, Πέμπτη 12:30-15:00
e-mail: info@acstac.gr
Website: http://www.acstac.gr/
Πηγή: cityportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου