Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Εθελοντικά προγράμματα σε Σικελία και Σλοβενία

Η ΕΛΙΞ πραγματοποιεί διεθνείς εθελοντικές δράσεις, προγράμματα εθελοντικής εργασίας, μικρής, μέσης και μεγάλης διάρκειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Παρακάτω θα δεις νέες θέσεις για εθελοντές στην Σικελία και την Σλοβενία.

1) Ανταλλαγή Νέων με θέμα “Urban Rural Art” (26/11-3/12) – Σικελία
Το Urban Rural Art είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων – στο πλαίσιο της δράσης 1.1 Νεολαία σε Δράση, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη Barcellona Pozzo di Gotto της Σικελίας από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2010. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 31 νέοι ηλικίας 18-25 ετών από την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν για το περιβάλλον, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενεργό ιδιότητα του πολίτη, την αστική/αγροτική ανάπτυξη, κ.α. χρησιμοποιώντας, ως εργαλείο μια μορφή τέχνης που αυτοί θα επιλέξουν. Ο χώρος είναι ο πλέον ιδανικός καθώς οι συμμετέχοντες θα μένουν στο Πάρκο-Μουσείο Jalari ένα χώρο γεμάτο γλυπτά φιλοτεχνημένα από έναν τοπικό καλλιτέχνη – www.parcojalari.com.

Η ΕΛΙΞ αναζητά 4 νέους 18-25 ετών που θα αποτελέσουν την ελληνική συμμετοχή. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στο volunteers@elix.org.gr συμπληρώνοντας τη συνημμένη φόρμα “Expressions of interests”. Το ποσό συμμετοχής είναι 100 EUR. Διαμονή, διατροφή καλυμμένα. Έξοδα ταξιδιού καλυμμένα ως προς το 70%.
2) Group EVS project «Take a challenge, be inclusive» – Σλοβενία
Πότε: 31/1/2011 έως 30/6/2011 (5 μήνες)
Που: στην Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας
Ποιος: 4 εθελοντές από Δανία, Αυστρία, Ιταλία και Ελλάδα
Θέμα: Ο εθελοντής θα εργάζεται με παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες. Θα υποστηρίζει τις δραστηριότητες τους μετά το σχολείο, θα τους συνοδεύει σε διάφορα ταξίδια, επισκέψεις και camps. Επιπλέον θα βοηθά στη προετοιμασία και την οργάνωση του 5ου διεθνούς φεστιβάλ “Play with me”.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ…

1. Γλωσσική και πολιτισμική κατάρτιση πριν την αναχώρηση σου και κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στο πρόγραμμα
2. τα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής του προγράμματος σου
3. διαμονή, διατροφή και ένα μηνιαίο επίδομα της τάξης των 90-110
4. ασφάλιση υγείας για το διάστημα της εθελοντικής υπηρεσίας
5. χορήγηση πιστοποιητικού που θα βεβαιώνει την συμμετοχή στο πρόγραμμα
6. υποστήριξη μετά την επιστροφή σου για την αξιοποίηση της εμπειρίας σου.

Διαβάστε σχετικές πληροφορίες για το EVS

Πηγή: posiliving

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου