Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Πρότυπο παραολυμπιακό πάρκο στην Πρώτη Σερρών

Την ίδρυση ενός προτύπου παραολυμιακού αθλητικού πάρκου για τη διεξαγωγή αγώνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινησιακά προβλήματα, αποφάσισε η Πανελλήνια Παραολυμιακή Επιτροπή σε συνεργασία με τον δήμο Πρώτης και τους εκπροσώπους της Μαθητιάδας. Πρόκειται για το δεύτερο παραολυμπικαό πάρκο στην Ελλάδα μετά την Αθήνα.
Την πρόταση της ίδρυσης του νέου παραολυμιακού πάρκου ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μαθητιάδας, στο αθλητικό πάρκο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) Δρ.Παναγιώτης Σταματόπουλος.
Η πρωτοβουλία του δήμου Πρώτης και των υπευθύνων της Μαθητιάδας για τη διεξαγωγή της μεγάλης αυτής αθλητικής εκδήλωσης ταυτίζεται απόλυτα με τους σκοπούς της παραολυμιακής επιτροπής.
Αναδεικνύει το μεγαλείο του Παραολυμπιακού κινήματος. Η διάδοση του κινήματος αυτού, γιατί πρόκειται για ένα κίνημα το οποίο είναι συγκλονιστικό, αφού ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε μέχρι το σημείο που είναι σήμερα, έχει τεράστια δυναμική. Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Φίλιπ Κρέιβεν, είμαστε σε θέση να προβάλλουμε όσο γίνεται περισσότερο τους παραολυμπιακούς αγώνες με σκοπό να σταθούμε δίπλα σε άτομα που τυχαίνει στη ζωή τους να έχουν μία αναπηρία.
Η προσπάθεια μας είναι, αυτά τα άτομα, να μην απομονωθούν και να συνεχίσουν να απαρτίζουν το κοινωνικό σύνολο με όλες τις δραστηριότητες που μπορούν να έχουνε, επεσήμανε ο κ. Σταματόπουλος.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Πρώτης Κώστας Αστρίνης τόνισε ότι το μεγάλο μέγεθος της εκδήλωσης της Μαθητιάδας και το ενδιαφέρον που δείξαμε για τους παραολυμπιακούς αγώνες οδήγησαν στην απόφαση των εκπροσώπων και της Επιτροπής των Παραολυμιακών αγώνων να κάνουν ένα μόνιμο παραολυμπικαό πάρκο στην Πρώτη Σερρών, το δεύτερο μετά την Αθήνα. Κατά τη παρουσία των προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής στην Πρώτη, συζητήθηκαν θέματα της Μαθητιάδας και των παραολυμιακών αγώνων καθώς και μελλοντικές κινήσεις και προσπάθειες της διεξαγωγής των αγώνων.
Θεωρούμε ότι είναι μία πολύ γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία. Μετά τα εγκαίνια των γραφείων της Μαθητιάδας, ανά την Ελλάδα, προηγήθηκε ήδη της Κατερίνης και έπεται του Ηράκλειου Κρήτης, η Μαθητιάδα και η Πρώτη Σερρών είναι ένα κέντρο προσέλκυσης πολλών κρατικών, αθλητικών και πολιτιστικών φορέων που αναγνωρίζουν τη Μαθητιάδα ως ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός για την Ελλάδα τόνισε ο εκπρόσωπος της Μαθητιάδας Γιώργος Γάλλος.
Με κεντρικό σύνθημα Θ' Μαθητιάδα, η συνάντηση των πολιτισμών, η φετινή Θ' Μαθητιάδα θα διεξαχθεί φέτος από τις 7 έως τις 12 Μαΐου στην Πρώτη Σερρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου