Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μαθητικές πενθήμερες εκδρομές: «Πάμε Ελλάδα» το εφετινό σύνθημα

Πενθήμερες εκδρομές στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν εφέτος οι μαθητές των σχολείων. Με το σύνθημα «Πάμε Ελλάδα» το υπουργείο Παιδείας εγκαινιάζει εκστρατεία ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, ενώ επόμενο βήμα είναι η δημιουργία εκδρομικών πακέτων που θα απευθύνονται σε μαθητές και φοιτητές άλλων χωρών.

Στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ότι οι πενθήμερες εκδρομές της Γ' Λυκείου πραγματοποιούνται κατά 52% σε προορισμούς του εσωτερικού, με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Κέρκυρα και κατά 48% σε προορισμούς του εξωτερικού, με δημοφιλέστερους την Ιταλία, την Ισπανία και την Τσεχία. Οι πενθήμερες εκδρομές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούνται κατά 76% σε προορισμούς του εσωτερικού (δημοφιλέστεροι, οι: Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά) και κατά 24% σε προορισμούς του εξωτερικού (κυρίως Ιταλία και Ισπανία).

Οι μετακινήσεις στην πλειονότητά τους γίνονται με λεωφορείο (131.623 μαθητές), αεροπλάνο (27.935 μαθητές), πλοίο (27.721 μαθητές) και τρένο (6.159 μαθητές). Οπως είναι γνωστό, οι μαθητές διοργανώνουν τις πενθήμερες εκδρομές τους από τις 22 Φεβρουαρίου 2010 ως τις 31 Μαρτίου κάθε χρόνου.

Πηγή: Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου