Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ερευνητικά επίκαιρα




Οι μέλλουσες μητέρες που χρησιμοποιούν τακτικά κινητά τηλέφωνα έχουν αυξημένο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς, κυρίως αν και τα ίδια τα παιδιά κάνουν χρήση των τηλεφώνων, σύμφωνα με μία δανέζικη έρευνα.

Εάν νομίζατε ότι εσείς επιλέξατε το επάγγελμά σας κάνετε μεγάλο λάθος! Νέες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι γονείς ευθύνονται για την καριέρα μας πολύ περισσότερο απ΄ όσο νομίζουμε. 

Το γεγονός ότι ορισμένοι μαθητές, των σχολείων της Αττικής δεν μπορούν να συγκεντρωθούν την ώρα της διδασκαλίας στα σχολεία τους οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος, στη ρύπανση της ατμόσφαιρας και στους... μαρκαδόρους που χρησιμοποιούν. Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στα σχολεία δημιουργεί προβλήματα «μαθησιακής ικανότητας στους μαθητές», αναφέρει έκθεση που παρουσιάσθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύγχρονα υλικά δίνουν τη δυνατότητα κυρίως στους εφήβους να διορθώσουν τα δόντια τους χωρίς ταλαιπωρία. Οι νέοι μηχανισμοί έρχονται προκατασκευασμένοι από το εργαστήριο με χρήση ρομπότ και προσαρμόζονται απόλυτα στην ανατομία του «ασθενούς»

Τα παιγνίδια των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι επικίνδυνα εθιστικά και περιέχουν ισχυρούς ψυχολογικούς μηχανισμούς εξάρτησης. 

Ερευνητές βρήκαν τρόπο να βοηθήσουν τα βλαστικά κύτταρα του εγκεφάλου να αναγεννήσουν το περίβλημα μυελίνης των νευρώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου