Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σεμινάριο από το συμβούλιο της Ευρώπης για εκπαιδευτικούς ΠΕ02

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προκηρύσσει το παρακάτω σεμινάριο του προγράμματος Pestalozzi.

“CoE 2011 0228-0304 United Kingdom - History and cultural heritage - understanding identity and the modern world”

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, από 28/02/2011 εως 04/03/2011.

Σχετικό Πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Θέματα που θα πραγματευθεί το σεμινάριο:

-Το μάθημα της Ιστορίας ως μέσο προώθησης της ταυτότητας και της αμοιβαίας κατανόησης των λαών.

-Θα μελετηθεί που υπάρχουν κοινά ιστορικά γεγονότα μεταξύ διαφορετικών χωρών και πώς αυτά επηρεάζουν τη διαμόρφωση απόψεων για τον πολιτισμό.

-Ιστορία και πολιτισμός : εξελίξεις στη διδακτική της Ιστορίας

Γλώσσα εργασίας: αγγλικά

Απευθύνεται σε σχολικούς συμβούλους ιστορίας, επιμορφωτές ιστορίας, εκπαιδευτικούς β/θμιας ΠΕ02 που διδάσκουν ιστορία.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στα γραφεία της Διεύθυνσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων ορίζεται η 12η Ιανουαρίου 2011 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Οι προσφερόμενες θέσεις από τους Διοργανωτές για το σύνολο των Κρατών-Μελών ορίζονται σε: 15

Η Υπηρεσία μας θα προτείνει 01 (έναν) υποψήφιο.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλο το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, με την προϋπόθεση ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημερομηνία ορκωμοσίας τους, αν υπηρετούν στη Δημόσια Εκπαίδευση, ή δύο χρόνια από την ημερομηνία μόνιμου διορισμού τους, εάν υπηρετούν σε ιδιωτικά σχολεία.
Για την προεπιλογή του υποψηφίου που θα προταθεί από την υπηρεσία μας για το σεμινάριο, θα γίνει κλήρωση μεταξύ όσων διαθέτουν το ελάχιστο των απαιτούμενων προδιαγραφών. Η τελική επιλογή των υποψηφίου γίνεται από τη διοργανώτρια χώρα. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει μέρος τα δύο (2) τελευταία χρόνια σε σεμινάρια του ΣτΕ, δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με την απόφαση των National Liaison Officers του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η κάθε αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:

α) Ιδιόχειρη αίτηση συμμετοχής στα ελληνικά, η οποία συντάσσεται και υπογράφεται από τον υποψήφιο, όπου φαίνονται τα στοιχεία του, ο κλάδος ΠΕ στον οποίο ανήκει, το ΦΕΚ και η ημερομηνία διορισμού του καθώς και ο κωδικός και η ονομασία του σεμιναρίου .

β) Γραπτή έγκριση για συμμετοχή στο σεμινάριο από το Διευθυντή του σχολείου στο οποίο υπηρετεί ο εκπαιδευτικός ή από τον Προϊστάμενο του Γραφείου, σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι Διευθυντής.

γ) Επικυρωμένος τίτλος γλωσσομάθειας που απαιτείται:
Άριστη γνώση (Γ2/C2)
CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH (CPE) του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE.
CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH του Πανεπιστημίου MICHIGAN.
ή άλλοι τίτλοι επιπέδου Γ2 δεκτοί από το ασεπ.

-Επίσης αναγνωρίζονται ως γνώστες της αγγλικής γλώσσας οι κάτοχοι βασικών ή μεταπτυχιακών τίτλων α.ε.ι. της αλλοδαπής (οι προαναφερόμενοι τίτλοι πρέπει να ανταποκρίνονται στην γλώσσα εργασίας του εκάστοτε σεμιναρίου). Στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου σπουδών.

δ) Το ατομικό δελτίο στα ελληνικά.
ε) Την έντυπη φόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπληρωμένη με κεφαλαία στα αγγλικά, γραμμένη ευανάγνωστα και υπογεγραμμένη από το Δ/ντή του σχολείου όπου υπηρετούν (ή τον Προϊστάμενο του Γραφείου στις ανωτέρω περιπτώσεις).

στ) Τη βεβαίωση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας για την ενασχόληση του εκπαιδευτικού με το αντικείμενο της ομάδας-στόχου.

ζ) Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα στα ελληνικά, αντίγραφα των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών και του τίτλου γλωσσομάθειας.

Τα έντυπα δ και ε (εκτός από την ιδιόχειρη αίτηση συμμετοχής η οποία συντάσσεται από τον ίδιο τον υποψήφιο) καθώς και η απόφαση βρίσκονται καταχωρισμένα στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜΘ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην τελευταία σελίδα της έντυπης φόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης (application form), ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος Γραφείου του υποψηφίου θα πρέπει να υπογράψει και να βάλει τη σφραγίδα του στο τέλος, στο αριστερό τετράγωνο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπογράψει στο δεξί τετράγωνο, όπου υπογράφει ο National Liaison Officer, δηλ. ο ορισμένος από το Συμβούλιο της Ευρώπης συντονιστής στο Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβάλλονται στο Τμήμα Διεθνών Οργανισμών της Διεύθυνσης των Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων (Δ.Ε.Σ.), ταχυδρομικώς, με παράλληλη κοινοποίηση στο Γραφείο όπου υπάγεται το σχολείο όπου υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί.

Οι αιτήσεις που θα σταλθούν με Courier πρέπει να απευθύνονται στην παρακάτω διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Α.Παπανδρέου 37, Αθήνα 15180, 2ος όροφος, Γρ.2159

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου