Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ίδρυση Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας, το οποίο λειτουργεί και εδρεύει στη Ναύπακτο, είναι ένας φορέας που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009. Είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (Ν.Π.Ι.Δ.), λειτουργεί δυνάμει της υπ. αριθμ. 159/09 απόφασης του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, σε εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 7 παρ.1β του Ν.208/92 και εντάσσεται γενικότερα στον τομέα των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών. 
Οι εταίροι που απαρτίζουν το ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο. είναι έγκριτοι επιστήμονες που εργάζονται και δραστηριοποιούνται στους χώρους της Εκπαίδευσης και της Υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος. 
Έχοντας ως βασικό σκοπό την ανάπτυξη των επιστημονικών τομέων και δραστηριοτήτων που αφορούν την διερεύνυση της προέλευσης, την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των παιδιών και κατʼ επέκταση της οικογένειας, πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι ο φορέας μας, με τις υπηρεσίες που θα παρέχει, θα προσπαθήσει να καλύπτει τα κενά που υπάρχουν στην περιοχή που ζούμε, μια περιοχή που υφίσταται τις συνέπειες των ελλείψεων, ειδικά δε στον τομέα των υπηρεσιών της εν γένει υγείας. Βασική προτεραιότητα για το ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο. είναι η συνεργασία με άλλους φορείς (Πανεπιστημιακούς, Κρατικούς, Ιδιωτικούς, Διεθνείς, κ.λ.π.) για την ανάπτυξη προγραμμάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προγράμματα ευαισθητοποίησης και αγωγής κοινότητας και, τέλος, προγράμματα που θα στοχεύουν στην αγωγή και προαγωγής της υγείας. 
Την επιστημονική ευθύνη λειτουργίας του ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο. έχουν οι κ. Βασίλειος Κ. Σταμάτης, Ψυχολόγος M.Sc.-Νοσηλευτής και η κα Αναστασία Σταθοπούλου, Παιδοψυχίατρος, Επιμελήτρια Παιδοψυχιατρικής Μονάδος Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την Ιστοσελίδα του ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο., στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.kesypsypo.gr/ και μπορείτε να γίνετε μέλος στην ιστοσελίδα μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα http://www.kesypsypo.gr/index.php/component/user/register.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου