Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Επικαιρότητα


Καθημερινός "Γολγοθάς" για μερίδα πολιτών η αναζήτηση ειδών πρώτης ανάγκης
Το σχολείο ξεκίνησε και για κάποια παιδιά μία σάκα, ένα παντελόνι ή ένα ζευγάρι παπούτσια αποτελεί βασική προϋπόθεση για να παρουσιαστούν μπροστά στους συμμαθητές του. Οι γονείς τους, όμως, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ' αυτές τις απαιτήσεις, είτε επειδή είναι άνεργοι ή πολύτεκνοι, είτε επειδή είναι μετανάστες και βρέθηκαν στην Ελλάδα με τα απολύτως απαραίτητα.

«Φρένο» στο κάπνισμα μέσα στο ΙΧ
Συστάσεις σε όσους καπνίζουν μέσα στα αυτοκίνητα θα κάνουν από τον επόμενο μήνα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Χαμηλότερη η ακτινοβολία στα σχολεία από τα όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Τα επίπεδα της ακτινοβολίας στις σχολικές μονάδες, που τα κτίριά τους βρίσκονται κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, είναι χαμηλότερα από τα όρια που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποίησε η Νομαρχία. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που πραγματοποίησε σήμερα ο αντινομάρχης Παιδείας Ευθύμιος Φωτόπουλος στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης πρότεινε και έγινε αποδεκτό να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, έτσι ώστε να αποτελέσει οδηγό για τις σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

ΗΠΑ: Ενα εκατ. παιδιά παίρνουν ψυχιατρικά φάρμακα
Τον Ιούλιο, η εφημερίδα Washington Post σημείωνε ότι οι Αμερικανικές επιχειρήσεις αποθησαυρίζουν ποσά-ρεκόρ, συνολικά 1,8 τρις δολάρια, περιμένοντας επενδυτικές ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή, καταγραφόταν ότι αριθμός-ρεκόρ παιδιών στην Αμερική λαμβάνουν με συνταγή ψυχιατρικά φάρμακα, ακόμη και σε πολύ τρυφερές ηλικίες. Τα δύο γεγονότα, υποστηρίζει σε άρθρο της η Σούζαν Ρόζενταλ, Καναδή γιατρός, συγγραφέας και μαχητική σοσιαλίστρια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Μαγνητίζεις τον εγκέφαλο και «αλλάζεις» χέρι
ΛΟΝΔΙΝΟ. Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πείραμα πραγματοποίησε διεθνής ομάδα επιστημόνων οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν αν μαγνητιστεί ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου. Ειδικοί από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το Βέλγιο εξέθεσαν τον εγκέφαλο εθελοντών σε ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο.

Τα δάπεδα PVC αυξάνουν τον κίνδυνο άσθματος στα βρέφη
Τα παιδιά που ζουν σε σπίτια με δάπεδα PVC διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν το άσθμα. Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης Σουηδών επιστημόνων στα παιδιά αυτά παρατηρήθηκε αυξημένη πρόσληψη φθαλικών, τα οποία μάλιστα ανιχνεύτηκαν στα ούρα.

Ο αποκλειστικός θηλασμός ασπίδα προστασίας έναντι των παιδικών λοιμώξεων
Ο αποκλειστικός θηλασμός του βρέφους το πρώτο εξάμηνο της ζωής του, προφυλάσσει το παιδί από μολύνσεις, σύμφωνα με ελληνική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Diseases in Childhood.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου