Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ίδρυμα Ευγενίδου: "Το Άστρο της Ημέρας"

Mε μία νέα ψηφιακή παράσταση, υποδέχεται το φθινόπωρο, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για την νέα πλανηταριακή παράσταση με τίτλο: «Το Άστρο της Ημέρας», η οποία ξεκινά να προβάλλεται στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου από τις 4 Οκτωβρίου 2010.

«Το Άστρο της Ημέρας» αποτελεί ένα νέο συναρπαστικό «ταξίδι» με προορισμό το πιο κοντινό μας Άστρο: τον Ήλιο. Η νέα αυτή ψηφιακή παράσταση, παρακολουθεί τον Ήλιο, από τη γέννησή του ως το θάνατό του και από τους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου και των Μάγια ως τα τελευταίας τεχνολογίας επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια και μας αποκαλύπτει ότι ο Ήλιος δεν είναι μόνον το πλησιέστερο, αλλά και ένα πολύ «δραστήριο» άστρο.

Μας δίνεται επίσης η μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά το την προσπάθεια των αστρονόμων να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά που κρύβει και να κατανοήσουν φαινόμενα, όπως η αέναη εμφάνιση και εξαφάνιση ηλιακών κηλίδων, η ασταμάτητη ροή του ηλιακού ανέμου, οι τεράστιες εκροές ύλης από το στέμμα του, η παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό του κ.ά..

Για την δημιουργία της παράστασης αυτής συνεργάστηκαν οι: Παναγιώτης Σιμόπουλος (Σενάριο-Σκηνοθεσία), Αναστάσιος Κ. Κατσάρης (Μουσική και και sound design), Χρήστος Σιμαρδάνης και Αφροδίτη Σημίτη (Ελληνική Αφήγηση), Τομ Αλεξόπουλος (Αγγλική Αφήγηση), Διονύσης Σιμόπουλος (Επιστημονική Επιμέλεια) και Μάνος Κιτσώνας (Τεχνική Διεύθυνση). Συμμετείχαν επίσης και οι Σέργιος Χρυσοβιτσάνος (Ηλεκτρική Κιθάρα), και το γκρουπ Trip 2 Thyme στο τραγούδι των τίτλων «Make A Wish» (Δημήτρης Γιαννόπουλος και Βάσω Δημητρίου).
«Το Άστρο της Ημέρας» αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε ως το κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος, να «συστηθούμε» με το θαυμαστό αυτό Άστρο και ίσως… να «κλέψουμε» μερικά από τα πολύτιμα για όλους μας μυστικά του.

Πηγή: Ίδρυμα Ευγενίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου