Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Αϋπνία, παιχνίδια και ανάγνωση


Τα παιδιά που κοιμούνται αργά κινδυνεύουν με χρόνια αϋπνία
Τα παιδιά που οι γονείς τους τα αφήνουν να κοιμούνται αργά, παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινδυνεύουν με αϋπνία για την υπόλοιπη ζωή τους, υποστηρίζει επιστημονική έρευνα.

Επικίνδυνο το 35% των παιχνιδιών για παιδιά έως 3 ετών
ENA στα τρία παιχνίδια που προορίζονται για παιδιά κάτω των τριών ετών και εξετάστηκαν στα ευρωπαϊκά εργαστήρια βρέθηκε ότι περιέχει μικρά κομμάτια που μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό. Επίσης, περίπου ένα στα δέκα παιχνίδια (7,5%) που περιέχουν βαρέα μέταλλα απέτυχε στη δοκιμασία που αφορά τα όρια μετανάστευσης των μετάλλων.

Πολύ βιντεοπαιχνίδι στο ΙΧ, φτωχό λεξιλόγιο
Oι γονείς-οδηγοί που επιτρέπουν στα παιδιά τους να βλέπουν συνεχώς ταινίες σε DVD ή να παίζουν για ώρα βιντεοπαιχνίδια στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μπορεί να αποφεύγουν την πασίγνωστη ενοχλητική ερώτηση «πότε φτάνουμε;», αλλά βάζουν φρένο στη γλωσσική ανάπτυξη των βλασταριών τους.

Δεν αποτελεί... εφόδιο η νωρίτερη εκμάθηση ανάγνωσης
Μέσα από το παιχνίδι και την αλληλεπίδραση με τους ενήλικες τα παιδιά προετοιμάζονται καλύτερα για την εκμάθηση ανάγνωσης και τα παιδιά που μαθαίνουν να διαβάζουν στα 7 τους χρόνια δεν υστερούν σε τίποτα από αυτά που μαθαίνουν να διαβάζουν στα 5 τους, δείχνει μια πρόσφατη έρευνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου