Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Διαδίκτυο, υπολογιστές, τεχνολογία


Ιντερνετ: απομόνωση ή κοινωνικοποίηση
Σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στην Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του '90, η χρήση του Ιντερνετ φαινόταν να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων.

Γονείς, μαθητές και χρήση του διαδικτύου
Να προσεγγίζουν τα εξαρτημένα στο διαδίκτυο παιδιά με ηρεμία, χωρίς επικριτική διάθεση και ν' ακούν με προθυμία τα όσα τούς λένε, ώστε να εγκατασταθεί ένα αμφίδρομος δίαυλος επικοινωνίας, προτείνει στους γονείς, που εντοπίζουν πρόβλημα εθισμού των παιδιών τους στο διαδίκτυο, ο Κωνσταντίνος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών κι εφήβων και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο

Με τον κηδεμόνα σε Ιντερνετ-καφέ
Μέτρα για την προστασία των παιδιών από την αλόγιστη χρήση υπηρεσιών στα Ιντερνετ-καφέ εισηγείται προς την κυβέρνηση ο Συνήγορος του Παιδιού, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να επιτρέπεται η είσοδος στα παιδιά κάτω των 14 ετών μόνο με γονική συναίνεση.

Εθισμένοι με τον υπολογιστή τους οι μαθητές στην Ελλάδα
Απόλυτα εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες σε ανησυχητικό βαθμό είναι οι μαθητές ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του «Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας» και της πανεπιστημιακής Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού».

Ρομπότ που φλυαρούν, σχεδιάζουν, παίζουν με παιδιά και αλλάζουν πάνες! Η ιαπωνική ρομποτική βιομηχανία, η πιο εξελιγμένη στον κόσμο, έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα νέα επιτεύγματά της σε μια έκθεση στο Τόκιο, όπου, μεταξύ άλλων, εκτίθενται ρομπότ, τα οποία είναι σε θέση να πιάνουν κουβεντούλες με τους περαστικούς, να σχεδιάζουν αεροπλάνα, να παίζουν με τα παιδάκια και να αλλάζουν πάνες. Η νέα κυρίαρχη τάση είναι η δημιουργία κοινωνικά προσανατολισμένων ρομπότ, που μπορούν να εκτελέσουν διάφορες υπηρεσίες και να ελαφρύνουν έτσι τον φόρτο εργασιών μιας κοινωνίας που όλο και περισσότερο γερνάει.

Εγώ του μιλάω και το κινητό μου γράφει
Σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί στη Βρετανία το Dragon Dictation, μια εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα iΡhone η οποία θα μετατρέπει τον προφορικό λόγο σε γραπτό κείμενο. Ο κάτοχος του τηλεφώνου υπαγορεύει ένα κείμενο στο κινητό του, το οποίο λειτουργεί σαν ένας κανονικός μεταφραστής, με σάρκα κι οστά, μετατρέποντας τα λόγια του σε γραπτό κείμενο.

Κινητά μαντεύουν τι θέλουμε να γράψουμε
Σκεφτείτε πόσο χρόνο χάνουμε όταν θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα με το κινητό μας, ψάχνοντας να βρούμε το γράμμα που θέλουμε. Σε αυτό το «μαρτύριο» της πληκτρολόγησης μπαίνει τέλος με τη νέα τεχνολογία Swype, χάρη στην οποία ο χρήστης αντί να πατάει μεμονωμένα πλήκτρα, θα σύρει το δάχτυλό του από το ένα γράμμα στο άλλο με μια ρέουσα και γρήγορη κίνηση που υπόσχεται θαύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου