Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Πρόσκληση Ευρωπαϊκού Σήματος Γλωσσών 2010

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Γλωσσών διεξάγεται κάθε χρόνο στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και στοχεύει στην επιλογή καινοτόμων προγραμμάτων διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών και τη βράβευσή τους με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών (European Language Label).

Στην Ελλάδα, ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 36407/ΙΑ/30-03-2010 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει οριστεί ως φορέας υλοποίησης της Ευρωπαϊκής δράσης “European Language Label” για το έτος 2010, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, για το οποίο υπεύθυνος φορέας είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Για την επιτυχέστερη υλοποίηση και προώθηση της δράσης αυτής, ο Ο.Ε.Ε.Κ. προβαίνει σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πανελλαδικής εμβέλειας προκειμένου να υποβληθούν προγράμματα που εφαρμόζουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Όσες προτάσεις κατατεθούν θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Αξιολόγησης και αυτές που πληρούν τις προϋποθέσεις θα βραβευθούν με το ειδικό δίπλωμα “European Language Label”. Το ειδικό δίπλωμα φέρει την υπογραφή του αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια Ειδικής Τελετής – Εκδήλωσης, παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και μεμονωμένα άτομα στα οποία απονέμεται το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το λογότυπο του προγράμματος “European Language Label” σε όλες τις δραστηριότητές τους. Στο λογότυπο αναγράφεται υποχρεωτικά το έτος απονομής της Διάκρισης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το Διαγωνισμό Label 2010 μέσω της ιστοσελίδας της δράσης (http://label.oeek.gr/). Η αίτηση συμμετοχής διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο, ενώ σε έντυπη μορφή στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Ο.Ε.Ε.Κ. (τηλ.: 210 27 09 108-11, φαξ: 210 27 72 208, e-mail: label@oeek.gr // tm.eth@oeek.gr).

Η λήξη προθεσμίας για την υποβολή των προτάσεων έχει οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου 2010. Η Τελετή Απονομής-Βράβευσης για το Νοέμβριο 2010 (σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες http://label.oeek.gr/ και http://oeek.gr/, μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της Τελετής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου