Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σαράντα Χαμόγελα και Πλούτος Ψυχής στο Αρχαίο Ωδείο Πατρών

Η Εθελοντική θεατρική Ομάδα του Οργανισμού  «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση, «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη, στο Αρχαίο Ωδείο Πατρών την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010, στις 21:30.

(Είσοδος ανά άτομο 8 Euro).

Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι που αγαπούν το θέατρο. Στόχος της είναι η οικονομική ενίσχυση του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και γι' αυτό αξίζει την ανταπόκριση όλου του κόσμού.

Στο έργο συμμετέχουν 40 μαθητές του 6ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου Πατρών. Η σκηνική παρουσία, τα ενδύματα και η μουσική τοποθετούν το έργο στις αρχές του 1900, τότε που οι άκληροι χωρικοί αγωνίζονταν για ένα κομμάτι γης.

Όλα μοιάζουν σαν παιδικό παραμύθι. Ξυπνούν μέσα μας παιδικά όνειρα για πλούτη και μεγαλεία. Κάποτε όμως τελειώνει το πανηγύρι, η φαντασία προσγειώνεται στην πραγματικότητα και οι νέοι μας διδάσκουν (μέσα από τα μεταφρασμένα λόγια του Αριστοφάνη από τον ποιητή Κώστα Βάρναλη) πως η Πενία είναι αυτή που μας προτρέπει στην εργασία και δημιουργία , στη γνώση και την πρόοδο.

Ο «Πλούτος» είναι το τέταρτο Θεατρικό έργο που παρουσιάζει η Εθελοντική θεατρική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μετά από τις θεατρικές παραστάσεις «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας» του Οδυσσέα Ελύτη, το «Γαϊτανάκι» της Ζώρζ Σαρρή και το «Έρως και Ψυχή» της Ιουλίας Πιτσούλη.

Στις περιοδείες και τις τοπικές παραστάσεις, η ομάδα στήνει το σκηνικό, παίζει αυθόρμητα, ενώ συγχρόνως τα παιδιά - ηθοποιοί ζούνε το όνειρό τους. Χαίρονται , χορεύουν, τραγουδούν, μεταμφιέζονται και όλα μέσα από το μαγευτικό κόσμο του παραμυθιού, που ο ίδιος ο Αριστοφάνης έστησε.

Οι νέοι της θεατρικής ομάδας, όλοι τους εθελοντές του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ , μας θυμίζουν πως δεν είμαστε μόνοι, οφείλουμε να βλέπουμε γύρω μας, να απλώνουμε το χέρι στον διπλανό μας και κάτι ακόμα, ότι όλα τα παιδιά αξίζουν ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ, χαμόγελο που μπορεί να δώσει σε όλους δύναμη και κουράγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους περσινούς Μαθητικούς Θεατρικούς Αγώνες Δυτικής Ελλάδος, τα παιδιά έλαβαν το Β΄ Βραβείο και απέσπασαν θετικές κριτικές για τη νεανική δροσιά του έργου, το πηγαίο και αυθόρμητο παίξιμο, τα πλούσια σκηνικά και ενδύματα και ιδιαίτερα την ευχάριστη μουσική και τα ευρηματικά χορευτικά των ζευγάδων – αγροτών του χορού.

Πάτρα, Σολωμού 121,26222
Τηλ. 2610332499 Φαξ: 2610332699
e-mail: patra@hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου