Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Επίκαιρα

Παλαιότερα κυριαρχούσε το μοντέλο το οποίο επιδίωκε από τη μητέρα να αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση, τη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών, ενώ ο πατέρας ήταν ταυτισμένος με την εικόνα του κουβαλητή, δηλ. ήταν υπεύθυνος για την εισροή των υλικών αγαθών στην οικογενειακή εστία.

Γονείς, προσοχή: μην αγοράζετε κομπιούτερ στα παιδιά πριν από την ηλικία των 14 ετών. Μεγάλη έρευνα σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών έδειξε ότι οι επιδόσεις τους στο σχολείο έπεσαν όταν απέκτησαν τον πρώτο υπολογιστή. Οι αμερικανοί ερευνητές συνέκριναν τους βαθμούς που έπαιρναν τα παιδιά στο σχολείο πριν και μετά την απόκτηση κομπιούτερ, και συμβουλεύουν τους γονείς να μην παίρνουν υπολογιστή σε παιδιά κάτω των 14 ετών. 

φυσιολογικός τοκετός χαρίζει στα παιδιά που έρχονται στον κόσμο πιο θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα σε σύγκριση με όσα γεννιούνται με καισαρική τομή, σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια. 

Τα μικρά παιδιά ενδεχομένως να έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου (πρόδρομος διαβήτη), αν κοιμούνται κατά μέσο όρο οκτώ ή λιγότερες ώρες κάθε βράδυ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

Η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ για τις πιθανές επιπτώσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην υγεία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαβίωση κοντά σε μια τέτοια κεραία δεν αυξάνει τον κίνδυνο να αναπτύξει καρκίνο το μωρό που κυοφορεί μια έγκυος γυναίκα. Η μελέτη, που αφορούσε περίπου 7.000 παιδιά (μεταξύ αυτών 1.400 με καρκίνο), έγινε από βρετανούς ερευνητές, υπό τον καθηγητή επιδημιολογίας Πολ Έλιοτ, διευθυντή του κέντρου για το περιβάλλον και την υγεία του Imperial College του Λονδίνου, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Ενας στους 4 ανηλίκους διαβιεί σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας. Αγόρια το 52%. «Τα παιδιά αυτά θα μάθουν να θεωρούν δεδομένη την ανυπαρξία εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να σβήνει η επιθυμία τους για μια καλύτερη ζωή», λένε οι ειδικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου