Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εκπαιδευτική ημερίδα «Με την ψυχή στο στόμα, με την καρδιά στα χέρια»

Ημέρα ανοικτής εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε ενήλικες και παιδιά διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, και οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες εκπαίδευσης, Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας ( ΕΕΕΠΦ) και APLS-Επείγουσα Ιατρική για Παιδιά, σε συνεργασία την «Ανοικτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής».

Η εκπαίδευση των πολιτών για την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα αναζωογόνησης πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 από τις 09:00 π.μ. - 16:00 μ.μ., στην Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού στο Μαρούσι.

Η εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Με την ψυχή στο στόμα, με την καρδιά στα χέρια» περιλαμβάνει:
Βασική Υποστήριξη της Ζωής και απινίδωση σε ενήλικες
Βασική υποστήριξη της Ζωής και αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά.

Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων σε μικρές ομάδες ( 4-5 ατόμων) θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της ημέρας ανοικτής εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση υπογραμμίζει:
«Στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας που προωθεί ο Δήμος Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας διοργανώνουμε τη σημαντική αυτή δράση εκπαίδευσης του πληθυσμού και ειδικότερα των ατόμων που βρίσκονται σε άμεση συνάφεια με παιδιά. Όλοι μπορούμε να εκπαιδευτούμε με απλό και εύληπτο τρόπο σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες βασικής υποστήριξης της ζωής, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε μια επείγουσα κατάσταση που θα τύχει σε ένα συγγενικό μας πρόσωπο ή στο συνάνθρωπο μας. 
Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην εκπαίδευση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από έμπειρους εκπαιδευτές».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου