Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή στο Τελλόγλειο Ίδρυμα


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ η παιδική γιορτή που διοργανώνει το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος με επίτιμους προσκεκλημένους… ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
Από τις 11.30 π.μ. και για περίπου μία ώρα θα λειτουργούν ταυτόχρονα τέσσερα εργαστήρια. Μια παρέα παιδιών και εκπαιδευτών θα κατασκευάζει Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες και στολίδια για το δέντρο με αποξηραμένα φρούτα, μια άλλη θα φτιάχνει Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με διάφορα υλικά και μια τρίτη παρέα, πάλι με ποικίλα υλικά θα φτιάχνει Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Τέλος, μια τέταρτη ομάδα, με πυρήνα το μουσικοθεατρικό εργαστήριο του Τελλογλείου, θα δραματοποιεί σκηνές του «Καρυοθραύστη» μέσα από θεατρικό παιχνίδι.
Παράλληλα με τα τέσσερα εργαστήρια, οι χώροι του Τελλογλείου θα γεμίσουν με ήχους τζαζ από το Σύνολο Σαξοφώνων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια μέλη του Φωνητικού Συνόλου Τρισεύγενη Καλοκύρη θα δώσουν μίνι συναυλία με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου.
Τέλος, συναυλία θα δώσουν, μέσα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, από τις 12.45 και για μία ώρα τρία μουσικά σύνολα από τη Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη Νεανική χορωδία, αποτελούμενη από 40 κορίτσια 15-25 ετών, την Παιδική χορωδία, αποτελούμενη από 60 κορίτσια και αγόρια 9-16 ετών και την Προχορωδία, αποτελούμενη από 35 κορίτσια και αγόρια 5-9 ετών. Στο πιάνο θα τους συνοδεύει ο Νίκος Ζαφρανάς, ενώ τις χορωδίες θα διευθύνει η Μαρία Μελιγκοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου