Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η ΕΣΑμεΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία




Ακολουθεί αυτούσιο το Δελτίο τύπου της 2/12/2009 για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία 


Όπως κάθε χρόνο, η 3η Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, είναι μια ημέρα αγώνα, μια ημέρα διεκδίκησης και προώθησης των πάγιων και χρόνιων αιτημάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Φέτος, είναι αφιερωμένη στην ανάγκη θέσπισης ενός Εθνικού Προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία και την άρση κάθε μορφής διάκρισης εις βάρος τους των ατόμων με αναπηρία, αλλά και στα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ε.Σ.Α.μεΑ, ενός φορέα που εκπροσωπεί το 10% του ελληνικού λαού, πάντα με γνώμονα την Αρχή: «Τίποτα για τα άτομα με αναπηρία, χωρίς τα άτομα με αναπηρία».


Στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη – Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 12.30 στη Βουλή, όπως ορίζει ο Ν. 2430/1996, προκειμένου να του παραδώσει την ετήσια Έκθεσή της, στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι προτάσεις τις Ε.Σ.Α.μεΑ. αναφορικά με το Εθνικό αυτό Πρόγραμμα.


Επιπλέον, η Ε.Σ.Α.μεΑ., με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργανώνει την ίδια ημέρα και ώρα 19.30 στο ξενοδοχείο TITANIA (Πανεπιστημίου 52) εκδήλωση, την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκπρόσωποι κομμάτων και άλλων φορέων.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν βραβεία στους μαθητές/τριες της Γ´ Γυμνασίου που αρίστευσαν πέρυσι στο διαγωνισμό έκθεσης και ζωγραφικής με θέμα την αναπηρία, καθώς και στους κωφούς αθλητές που διακρίθηκαν στους 21ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (TAIPEI 2009).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου