Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Απαραίτητη η βεβαίωση φοίτησης σε νηπιαγωγείο για εγγραφή στην Α' Δημοτικού




Υποχρεωτική θα ειναι από την επόμενη σχολική χρονιά (2010-2011) η φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο, ενώ οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στην Α΄Δημοτικού θα πρέπει να προσκομίσουν  βεβαίωση φοίτησης σε νηπιαγωγείο. Το Υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε την εγκύκλιο που είχε σταλεί προεκλογικά, ακυρώνοντας τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της προσχολικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011.


Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Παιδείας, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανακοίνωσε ότι το 2010 - 2011 θα γίνουν δεκτά στο δημοτικό σχολείο μόνο τα παιδιά 6 ετών που φέτος φοιτούν σε νηπιαγωγεία (και όχι τα παιδιά που φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς). Για ίδιο θέμα, η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΠΘ είχε προεκλογικά ορίσει ότι το σχολικό έτος 2010 - 2011 θα γίνονταν δεκτά και τα παιδιά 6 ετών που φοίτησαν σε παιδικούς σταθμούς, κατά παράβαση του άρθρου 27 του ν. 3687/2008.



«Στο τρέχον σχολικό έτος δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αλλαγή έτσι ώστε να μην αναστατώσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες ώστε η υποχρεωτικότητα να εφαρμοστεί στην πράξη από το επόμενο σχολικό έτος», δήλωσε η υφυπουργός μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ). 


Η υφυπουργός  επανέλαβε οτι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου και η υποχρεωτική διετής προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά 4-6 ετών και διευκρίνισε οτι δεν θα γίνει καμία θεσμοθέτηση τέτοιου τύπου αν πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες υποδομές που θα εξασφαλίσουν ποιοτική εκπαίδευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου