Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ο ΟΗΕ βράβευσε παραολυμπιονίκη


Κάθε χρόνο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στην Κένυα επιλέγει ένα άτομο ή έναν φορέα του οποίου οι πρωτοβουλίες (σχετικές μέ κάποιον από τους τομείς του ίδιου του ΟΗΕ) δεν έχουν προσελκύσει ιδιαίτερη δημοσιότητα, αλλα ασχολείται με την κοινοποίηση σημαντικών θεμάτων που εντάσσονται στους Αναπτυξιακούς Στόχους του ΟΗΕ και τα επιτεύγματά του αποτελούν έμπνευση για τους Κενυάτες.
Για το 2009 ο ΟΗΕ στην Κένυα επέλεξε τον παραολυμπιονίκη Kiprono Kirwa να παραλάβει το βραβείο του σαν Πρόσωπο της Χρονιάς για τις προσπάθειές του στην καταπολέμηση της φτώχειας μέσω του αθλητισμού, παρά την αναπηρία του.
Γεννηθηκε με σοβαρά προβλήματα όρασης στο Kapsabet, ωστόσο κατόρθωσε να αποδείξει ότι η αναπηρία αυτή δεν ήταν ανικανότητα και μέσω του αθλητισμού, οι νέοι μπορούν να καταπολεμήσουν τη φτώχεια.
Ο Kirwa πήρε συνολικά τρία χρυσά μετάλλια πέρυσι στο Πεκίνο, κερδίζοντας στα 10.000μ. Ανδρών (Τ12), 5.000μ. (Τ13) και 1500μ. (Τ13). Η επιτυχία του ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και επιμονής, χαρακτηριστικά που τον καθιστούν αγαπητό και τους νέους, πολλοί από τους οποίους ενθαρρύνονται και τον έχουν σαν πρότυπο στην προσπάθειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου