Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ


Ένα παραμύθι γεμάτο καλούς και κακούς... Μία ιστορία στο δρόμο της αναζήτησης, της αλήθειας και της ελευθερίας... Πόσο αληθινές είναι σήμερα οι μάγισσες; Πόσο επίκαιροι είναι οι πρίγκιπες; Ο μύθος της Ραπουνζέλ αποτελεί μια αφορμή... Να σκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση των παιδιών. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ανησυχίες τους, περισσότερο όμως, οι κίνδυνοι, η εκμετάλλευση, η βία... Και η δική μας στάση... η δική μας αντιμετώπιση, οι πράξεις μας... Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι... "Εθελοντές" και κρίκοι μιας αλυσίδας... Ισχυρής...που υποστηρίζει και εμπνέει... Μέσα από την τέχνη... μέσα από το θέατρο... Κάθε παιδί σε ανάγκη, κάθε παιδί κοντά ή μακριά μας, είναι δικό μας παιδί.

Το "Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ" αντλώντας στοιχεία από το κλασικό κα αγαπημένο παραμύθι των αδερφών Γκριμ, αφηγείται τις περιπέτειες της Ραπουνζέλ, την οποία η μάγισσα Φράου Φον Κλοπίδου κρατάει έγκλειστη στον υπερσύγχρονης τεχνολογίας πύργο της.
Ο Ιάσονας, ένας εθελοντής από το "Χαμόγελο του Παιδιού", χρησιμοποιώντας τα ίδια τα "όπλα" της Μάγισσας, θα παλέψει να τη σώσει. Θα καταφέρει, όμως να βοηθήσει τη Ραπουνζέλ να αποδράσει στον πραγματικό κόσμο, εκεί που η χαρά και η λύπη, η ομορφιά και η ασχήμια συνυφαίνουν τη ζωή;

Η παράσταση φιλοδοξεί μέσα από την ευαίσθητη και χιουμοριστική ματιά της Κέλλυς Σταματουλάκη, το διεισδυτικό σκηνοθετικό βλέμμα του Γιάννη Βούρου και την πρωτότυπη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, να αναδείξει τη σημασία του εθελοντισμού και της αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας.

τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ
ομαδικές επισκέψεις: 8 ευρώ

Θέατρο Βεάκη (Στουρνάρη 32, Αθήνα, τηλ. 2105223522)

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού "Το χαμόγελο του Παιδιού" όπου και θα διατεθεί και μέρος των εσόδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου