Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

1ο Επιστημονικό Συνέδριο «Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στην Εκπαίδευση» (Υβριδικό)

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (https://www.uom.gr/) και η Διεύθυνση Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο "Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στην Εκπαίδευση", στις 7-8 Δεκεμβρίου 2024 (με φυσική παρουσία και με live streaming).

Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι να συγκεράσει μεθοδολογίες και τεχνικές από τα γνωστικά αντικείμενα της Εκπαίδευσης και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) με κύριο σκοπό την κατανόηση των δυνατοτήτων και των προκλήσεων της ΤΝ στην εκπαίδευση και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση μελλοντικών στρατηγικών.

Επιπλέον στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει ένα επιστημονικό βήμα μέσω του οποίου θα δοθεί η δυνατότητα σε επιστήμονες από τα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα να ανταλλάξουν απόψεις και μεθοδολογίες. Παράλληλα, αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιήσει νέους ερευνητές και να αναδείξει νέες κατευθύνσεις έρευνας συνδυάζοντας τις μεθόδους και τα εργαλεία της Εκπαιδευτική διαδικασίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η επιλογή του τόπου διεξαγωγής του Συνεδρίου έχει ως στόχο τη διασύνδεση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης με την επιστημονική κοινότητα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου