Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Θέρμης: Δώρισε πέντε οικόπεδα στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

Στη δωρεά πέντε οικοπέδων στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ) προχώρησε ο δήμος Θέρμης.

Ειδικότερα, στα τέσσερα οικόπεδα αναμένεται να ανεγερθούν 12 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για 48 άτομα τα οποία έχουν βαριές κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες και στο πέμπτο οικόπεδο θα κατασκευαστεί κτήριο υποστηρικτικών δράσεων.

“Το κράτος πρέπει να γίνει πιο ευαίσθητο απέναντι στις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη υποστήριξης και οφείλουμε κι εμείς ως αυτοδιοίκηση να συμβάλλουμε σ’ αυτό. Αυτόν τον χαρακτήρα έχει η δωρεά των πέντε δημοτικών οικοπέδων, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι το δικό μας, μικρό λιθαράκι στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλετε”, δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά την διάρκεια υπογραφής της σύμβασης δωρεάς (φωτογραφία).

“Ελπίζω η πράξης σας αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση γιατί οι ανάγκες των ΑΜΕΑ στον γειτονικό μας περίγυρο είναι πολλές και οι υποδομές λίγες”, τόνισε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, Μάνθος Μαστορίδης, ο οποίος έδωσε τα εύσημα στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Πηγή: thesseconomy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου