Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Υπηρεσία Ομιλούντων Βιβλίων του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

Στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών λειτουργεί Υπηρεσία Ομιλούντων Βιβλίων, η οποία είναι στην διάθεση όλων των ατόμων με οπτική αναπηρία σε Ελλάδα και Κύπρο. Ουσιαστικά ιδρύθηκε το 1965 και είναι η πρώτη Υπηρεσία δανειστικής βιβλιοθήκης για άτομα με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα, που σκοπό είχε να καλύψει τα τεράστια κενά των μαθητών και των σπουδαστών εκείνης της εποχής, καθώς και τις ευρύτερες ανάγκες πρόσβασης στην λογοτεχνία και γενικότερα στην γνώση.

Η Υπηρεσία Ομιλούντων Βιβλίων αναβαθμίστηκε το 2016, με την δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας https://www.pstomiros.gr/. Αριθμεί περίπου 11000 τίτλους και καθημερινά εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο, προκειμένου τα άτομα με οπτική αναπηρία να καλύπτουν τις ανάγκες τους για γνώση, ψυχαγωγία και ενημέρωση.

Στην Υπηρεσία Ομιλούντων Βιβλίων του pstomiros μπορούν να γίνουν μέλη, άτομα με οπτική αναπηρία της Ελλάδας και της Κύπρου οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί με ποσοστό οπτικής αναπηρίας 67% και άνω, από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και το Κέντρο Αξιολόγησης Αναπηρίας (ΚΑΑ), αντίστοιχα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Πιστοποιητικό Αναπηρίας.
2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
Ή να είναι μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών.
Για να γίνεται μέλος στο pstomiros, πατήστε https://www.pstomiros.gr/auth/signup.

Κατόπιν συμπληρώνετε στην αίτηση τα στοιχεία σας:

1. Όνομα
2. Επώνυμο
3. Διεύθυνση email
4. Επανάληψη διεύθυνσης email
5. Τηλέφωνο επικοινωνίας
6. Κωδικός πρόσβασης
7. Επανάληψη κωδικού πρόσβασης

Και τέλος πατήστε το κουμπί εγγραφή.

Η αίτηση σας έχει ολοκληρωθεί. Ο διαχειριστής της υπηρεσίας μόλις λάβει την αίτηση εγγραφής, επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί σας προκειμένου να διασταυρώσει τα στοιχεία που έχετε καταχωρίσει, να ενεργοποιήσει την αίτηση σας και να σας δώσει τους καινούργιους κωδικούς πρόσβασης.
Είστε πλέον μέλος της Υπηρεσίας Ομιλούντων Βιβλίων του pstomiros.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει βιβλίο διαδικτυακά, μπορεί να επισκεφθεί τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και συγκεκριμένα την Υπηρεσία Ομιλούντων Βιβλίων με το φλασάκι του, προκειμένου να δανειστεί τα βιβλία της επιλογής του δια ζώσης, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7:30-14:30, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, στο 210 5228333, 5245001 επιλέγοντας 2 (Υπηρεσίες) και 5 (Υπηρεσία Ομιλούντων Βιβλίων)
Υπάρχει η επιλογή να δείτε τον κατάλογο των βιβλίων πατώντας https://www.pstomiros.gr/catalog

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνηση και βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών
Βερανζέρου 31, 104 32 Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 5228333, 5245001 επιλέγοντας 2 (Υπηρεσίες) και 5 (Υπηρεσία Ομιλούντων Βιβλίων)
Αυτόματος Τηλεφωνητής: 210 5222111
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pab@otenet.gr
Ιστοσελίδα: https://www.pst.gr

Πηγή: Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου