Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Γαλλία: Αποτροπιασμός για τον βιασμό 12χρονης - Συζήτηση στα σχολεία για τον αντισημιτισμό, ζήτησε ο Μακρόν

Αποτροπιασμός επικρατεί στη Γαλλία μετά τον βιασμό 12χρονης ως «τιμωρία» γιατί δεν αποκάλυψε στο αγόρι της πως είναι Εβραία, με αποτέλεσμα την παρέμβαση Μακρόν που ζήτησε να συζητηθεί ο αντισημιτισμός σε όλα τα σχολεία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη ζήτησε από την υπουργό Παιδείας Νικόλ Μπελουμπέ να οργανώσει αυτή την εβδομάδα στα σχολεία μια ώρα συζήτησης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Πηγή από το περιβάλλον της υπουργού δήλωσε στον γαλλικό Τύπο πως ο Εμανουέλ Μακρόν έλαβε την παραπάνω απόφαση μετά τον ομαδικό βιασμό 12χρονης Εβραίας από τρεις εφήβους, ηλικίας 12 και 13 ετών, στο δυτικό προάστιο Κουρμπεβουά το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης ένας εκ των νεαρών που την βίασαν ήταν ο πρώην φίλος της, από τον οποίο είχε αποκρύψει την εβραϊκή καταγωγή της.

«Μετά από μία ειλικρινή και σοβαρή συζήτηση αυτός (ο Μακρόν) ζήτησε από την Νικόλ Μπελουμπέ να οργανωθεί μία συζήτηση σε όλα τα σχολεία για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση της ρητορικής μίσους, που θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες», τόνισε η πηγή από το περιβάλλον της Γαλλίδας υπουργού Παιδείας.
Έφηβος Γάλλος οργάνωσε τον βιασμό της 12χρονης πρώην φίλης του επειδή του απέκρυψε την εβραϊκή καταγωγή της

Τρεις έφηβοι Γάλλοι 12 και 13 ετών συνελήφθησαν την Δευτέρα 17 Ιουνίου με την κατηγορία του βιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Parisien το περασμένο σαββατοκύριακο μια 12χρονη συνοδευόμενη από τους γονείς της πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Κουρμπεβουά (δυτικό προάστιο του Παρισιού) και υπέβαλε καταγγελία για βιασμό. Η νεαρή κοπέλα με εβραϊκή καταγωγή δήλωσε πως το απόγευμα του Σαββάτου κατέβηκε από το σπίτι της με την άδεια των γονιών της για να συναντήσει έναν φίλο.

Ο φίλος την συνόδευσε μέχρι το σπίτι της και μετά χώρισαν. Μετά από λίγο εμφανίστηκαν δύο έφηβοι και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Αν και η κοπέλα επέμενε πως η μητέρα της θα ανησυχεί αν αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι, οι δύο έφηβοι της έκλεισαν το δρόμο και την ανάγκασαν να τους ακολουθήσει σε ένα εγκαταλελειμμένο υπόστεγο. Εκεί εμφανίστηκε ο τρίτος έφηβος.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης οι τρεις έφηβοι την χτύπησαν, στη συνέχεια την βίασαν και της ζήτησαν να τους κάνει στοματικό σεξ. Παράλληλα, την έβριζαν χυδαία, της έκαναν ερωτήσεις για το Ισραήλ και την αποκαλούσαν «βρώμικη Εβραία». Οι τρεις έφηβοι συνέχισαν να κακοποιούν την 12χρονη κρατώντας έναν αναπτήρα κοντά στο πρόσωπό της και την απείλησαν πως θα την κάψουν. Τις αποτρόπαιες πράξεις τους τις τράβηξαν σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και είπαν στην 12χρονη ότι αν τους καταγγείλει στην αστυνομία θα την σκοτώσουν. Επίσης, της ζήτησαν το ποσό των 200 ευρώ, που αν δεν τους το έδινε «θα συνέβαινε κάτι κακό στην ίδια και στην οικογένειά της».

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου συνελήφθησαν οι τρεις έφηβοι ηλικίας 12 και 13 ετών. Τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες του βιασμού, της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας εκβιασμού, της επαναλαμβανόμενης απειλής θανάτου, της βίαιης συμπεριφοράς και της προσβολής για λόγους θρησκείας. Η εισαγγελία του Παρισιού ζήτησε την προσωρινή κράτηση και των τριών εφήβων.

Διαδήλωση κατά του αντισημιτισμού στο Παρίσι μετά τον βιασμό της 12χρονης

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στη Γαλλία καταδίκασε τον ομαδικό βιασμό της 12χρονης. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV: «Αν τα γεγονότα είναι αληθινά, είναι απολύτως απεχθή, πρόκειται για τον βιασμό αυτού του νεαρού κοριτσιού και ακόμη περισσότερο εάν υπάρχει αντισημιτικός χαρακτήρας, φυσικά». Ο Ρεπουμπλικανός δήμαρχος της Κουρμπεβουά ζήτησε την επιβολή παραδειγματικής ποινής κατά των φερόμενων ως δραστών. Η Βαλερί Πεκρές, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ιλ ντε Φρανς, δήλωσε στο X ότι είναι «τρομοκρατημένη» από αυτόν τον «αποτρόπαιο βιασμό» ενός κοριτσιού 12 ετών.

Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας (La France insoumise) και ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντιπόν Μορετί, εξέφρασαν την στήριξή τους στην 12χρονη και την οικογένειά της ενώ ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε πως αισθάνεται «λύπη» και «φρίκη» «για την τερατώδη και άθλια πράξη». Ο ίδιος, τόνισε ότι ο αγώνας κατά του αντισημιτισμού πρέπει να είναι αγώνας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων.

Το βράδυ της Τετάρτης εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν στο Παρίσι κατά του αντισημιτισμού μπροστά από το δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Βιάστηκε 12 ετών επειδή είναι Εβραία», «Ο αντισημιτισμός δεν είναι κατάλοιπο». Το «παρών» στην διαδήλωση έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν Μορετί,, πρώην υπουργοί και βουλευτές.

Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου