Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

«Βιβλιοσκώληκες»: Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας για τα Γυμνάσια του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς σας προσκαλούν στο Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας «Βιβλιοσκώληκες» που διοργανώνεται για όλα τα Γυμνάσια του Δήμου Καλαμαριάς.

Ημερομηνία έναρξης για τα Γυμνάσια 1 Φεβρουαρίου 2024 - Λήξη 30 Απριλίου 2024.

Για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν, ηλεκτρονικά, λίστες με τις αναγνώσεις τους, τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους, μέσα από μια διαδικτυακή εφαρμογή. Δυνατότητα πρόσβασης στις αναγνώσεις και τα σχόλια των παιδιών έχουν και οι εκπαιδευτικοί.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει σχεδιαστεί από τον Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου - ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του, και είναι ευγενική χορηγία προς τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς. Υποστηρίζεται από τη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων οσδέλnet.

Η λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία βρίσκεται αναρτημένη στην ηλεκτρονική σελίδα των Βιβλιοθηκών https://lib.kalamaria.gr

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα ατομικής συμμετοχής όσων παιδιών το επιθυμούν. Σε αυτήν την παρέα ανάγνωσης δεν θα υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλες οι πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής του προγράμματος, ο σύνδεσμος για την ηλεκτρονική εγγραφή και για την εφαρμογή καταχώρισης των βιβλίων, αλλά και η λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική σελίδα των Βιβλιοθηκών https://lib.kalamaria.gr

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου