Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Θεσσαλονίκη: Κόντρα ανάμεσα σε συλλόγους γονέων για τη στέγαση των παιδιών με αυτισμό

Για «εν κρυπτώ διαπραγμάτευση» για το κτήριο το οποίο θα στεγάσει τα παιδιά τους κατηγορούν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, την Ένωση Γονέων του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Με αφορμή ραδιοφωνική συνέντευξη του προέδρου της δεύτερης, Ιωάννης Βαρβούτα, οι γονείς των μαθητών του Ειδικού Σχολείου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία κατηγορούν εκείνον και την Ένωση Γονέων του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη πως διαπραγματεύονται με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση για να παραμείνουν ακόμη μια χρόνια τα παιδιά τους στο ακατάλληλο κτήριο του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα της ακαταλληλότητας του κτηρίου τέθηκε στα τέλη του 2023 και έκτοτε οι γονείς των μαθητών με αναπηρίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ώστε να βρεθεί άμεσα κτήριο για να στεγάσει τα παιδιά τους.

Όπως φαίνεται, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ο δήμος Θέρμης θα παραχωρήσει έκταση για να κατασκευαστεί σχολείο και να στεγαστούν εκεί οι μαθητές όλων των ειδικών σχολείων της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Έως τότε, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, ο κ. Βαρβούτας υποστήριξε πως ζήτησε «την παραμονή των παιδιών μας στο πολλαπλώς και επανειλημμένως κριθέν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ βιομηχανικό κτίριο, που στέγαζε τα παιδιά μας παρανόμως εδώ και δεκαέξι, (16), έτη, θέτοντας την ασφάλειά τους σε μέγιστο κίνδυνο, για την απομάκρυνση από το οποίο δώσαμε σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες».

Υποστηρίζουν επιπλέον πως ο κ. Βαρβούτας αρνήθηκε την παρουσία τους σε συνάντηση με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, σχετικά με το ζήτημα.

«Ο Σύλλογός μας έπειτα από αίτημά μας προς τον Δήμο Καλαμαριάς για να συναντήσουμε την Δήμαρχο κα Χ. Αράπογλου, πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρός σας εν κρυπτώ και εν πλήρη αγνοία μας είχε ήδη κλείσει ραντεβού να συναντήσει την Δήμαρχο για το θέμα του σχολείου μας !!! Όταν μάλιστα σας ζητήθηκε από τον Δήμο Καλαμαριάς να συμμετάσχουμε κι εμείς στην συνάντηση ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, ο Πρόεδρός σας περιέργως και πέραν κάθε καταστατικής προβλέψεως αρνήθηκε !!!», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Στο ίδιο κείμενο τονίζουν μεταξύ άλλων ότι καμία κίνηση της Ένωσης δεν εγκρίνεται από τον Σύλλογό τους και αναφέρουν ρητά πως έχουν προβεί σε ενέργειες «προς την κατεύθυνση της άμεσης διακοπής της παραμονής των παιδιών μας σε ένα παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΧΡΙ και ΣΗΜΕΡΑ ΚΤΙΡΙΟ».

Δηλώνουν ακόμη πως αποχωρούν «από το Σωματείο Σας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την προκλητική και κατά προφανή παράβαση του Καταστατικού της Ενώσεως συνολική στάση σας», την οποία καταγγέλουν ως ύποπτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

"Μετά την πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του Προέδρου Σας κ. Βαρβούτη Ιωάννη και τα όσα εν κρυπτώ και με καμία απολύτως ενημέρωσή μας και πολύ περισσότερο έγκρισή μας εμφανίζεσθε να διαπραγματεύεσθε και να αιτήστε από τις αρμόδιες εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες, ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για Παιδιά με Αυτισμό έχει την υποχρέωση να σας γνωστοποιήσει τα παρακάτω:

Χωρίς να προβείτε, ως οφείλατε, σε καμία απολύτως ενημέρωσή μας και πολύ περισσότερο χωρίς να λάβετε οποιαδήποτε έγκριση και συναίνεσή μας, εμφανισθήκατε να διαπραγματεύεστε, εν κρυπτώ, για λογαριασμό του Συλλόγου μας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη και άγνωστο με ποιους άλλους, ζητώντας την παραμονή των παιδιών μας στο πολλαπλώς και επανειλημμένως κριθέν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ βιομηχανικό κτίριο, που στέγαζε τα παιδιά μας παρανόμως εδώ και δεκαέξι, (16), έτη, θέτοντας την ασφάλειά τους σε μέγιστο κίνδυνο, για την απομάκρυνση από το οποίο δώσαμε σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες, η δε Ένωσή Σας πολλές φορές κατά το παρελθόν η ίδια το κατήγγειλε ως παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Φτάσατε δε στο απίστευτο σημείο στην εν λόγω συνέντευξή σας να εκθειάζετε το εν λόγω κτίριο αναφέροντας το πρωτοφανές ότι ο ιδιοκτήτης αυτού προκειμένου να αποφύγει την καταβολή του προστίμου αυθαίρετων κατασκευών που του επεβλήθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και την κατεδάφιση αυτού προέβη σε «κάποιες παρεμβάσεις οι οποίες του δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το κτίριο ως σχολείο σε κάποιον ενδεχόμενο διαγωνισμό»!!! Ισχυρισθήκατε μάλιστα ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνουν τα παιδιά μας στο εν λόγω κτίριο έστω και προσωρινά και ότι αν γίνει διαμοιρασμός δεν θα υλοποιηθούν οι ήδη δρομολογηθείσες τεχνικές παρεμβάσεις στη Σχολική Μονάδα του Δήμου Καλαμαριάς όπου έχει αποφασισθεί να μεταφερθεί το Σχολείο μας!!!.

Επιπλέον, όσον αφορά στην επικείμενη μεταστέγαση του σχολείου μας σε Δημόσιο Σχολικό Κτίριο του Δήμου Καλαμαριάς πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ενώσεως ότι απαγορεύσατε στον Δήμο Καλαμαριάς να συζητάει και να διαπραγματεύεται με οποιοδήποτε άλλον, πλην του ιδίου.

Ο Σύλλογός μας έπειτα από αίτημά μας προς τον Δήμο Καλαμαριάς για να συναντήσουμε την Δήμαρχο κα Χ. Αράπογλου, πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρός σας εν κρυπτώ και εν πλήρη αγνοία μας είχε ήδη κλείσει ραντεβού να συναντήσει την Δήμαρχο για το θέμα του σχολείου μας !!! Όταν μάλιστα σας ζητήθηκε από τον Δήμο Καλαμαριάς να συμμετάσχουμε κι εμείς στην συνάντηση ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, ο Πρόεδρός σας περιέργως και πέραν κάθε καταστατικής προβλέψεως αρνήθηκε !!!

Κατόπιν των ανωτέρω απαράδεκτων και αντισυμβατικών ενεργειών και θέσεων της Ενώσεώς Σας, για τις οποίες ουδεμία απολύτως σχετική απόφαση ελήφθη στα καταστατικά όργανά σας ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για Παιδιά με Αυτισμό ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΗΤΩΣ τα εξής:

1.Όλες οι προαναφερόμενες ενέργειες του Προέδρου της Ενώσεώς σας έλαβαν χώρα εν κρυπτώ, εν πλήρη αγνοία μας, χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη τουλάχιστον ενημέρωσή μας, χωρίς οποιαδήποτε συζήτηση περί των θέσεων, απόψεων, ενεργειών και αποφάσεων του Συλλόγου μας, χωρίς οποιαδήποτε έγκριση αυτών και φυσικά χωρίς την οποιαδήποτε εξουσιοδότηση του Συλλόγου μας προς τον Πρόεδρο της Ενώσεώς Σας να ομιλεί και να «διαπραγματεύεται» εξ ονόματός μας για ζητήματα σοβαρότατα που αφορούν ασφάλεια, τη σωματική ακεραιτότητα και τη ζωή των παιδιών μας και μάλιστα επιδιώκοντας και επιβάλλοντας στις αρμόδιες αρχές την μη παρουσία μας στις όποιες συζητήσεις, συναντήσεις και διαπραγματεύσεις. Καμία από τις προαναφερόμενες ενέργειες της Ενώσεώς Σας δεν εγκρίνεται από το Σύλλογό μας και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις, τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις, αλλά και με όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Σύλλογός μας προς την κατεύθυνση της άμεσης διακοπής της παραμονής των παιδιών μας σε ένα παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΧΡΙ και ΣΗΜΕΡΑ ΚΤΙΡΙΟ.

2.Μέχρι και σήμερα i)όλες οι αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη περί ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ του εν λόγω Βιομηχανικού Κτιρίου να λειτουργεί ως Σχολική Μονάδα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για Παιδιά με Αυτισμό, ii)οι σχετικές Εκθέσεις Αυτοψίας Αυθαιρέτου Κτιρίου και Επιβολής Προστίμων των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και iii)όλες οι ήδη διεκπεραιωθείσες Πραγματογνωμοσύνες που διετάχθησαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΑΡΕΓΚΛΗΤΑ χωρίς να έχει μεταβληθεί καμία απολύτως κατάσταση από τις περιγραφόμενες στα ανωτέρω δημόσια έγγραφα.

3.Η εξακολούθηση της παραμονής των παιδιών μας, έστω και για μία επιπλέον ημέρα, σε ένα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΧΡΙ και ΣΗΜΕΡΑ ΚΤΙΡΙΟ που θα θέτει καθημερινά την ασφάλεια, την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή τους σε μέγιστο κίνδυνο είναι κάτι που ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ υπό ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ και ΔΙΑΠΡΑΓΑΤΕΥΣΗ. Η θέση του Συλλόγου μας είναι η ΑΜΕΣΗ και μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με

Αυτισμό στο ήδη αποφασισθέν Σχολικό Κτίριο του Δήμου Καλαμαριάς, με την έγκαιρη ολοκλήρωση των απαραίτητων υλικοτεχνικών παρεμβάσεων.

4.Ο Πρόεδρος της Ενώσεώς Σας, μετά την ανεξήγητη, περίεργη και ξαφνική μεταστροφή των θέσεών Σας, εμφανιζόμενος πλέον όχι ως συμπαραστάτης και συντονιστής των δράσεών μας, αλλά ως υποστηρικτής του ΑΘΛΙΟΥ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ βιομηχανικού κτιρίου, παριστάνει τον καθ’ ύλην αρμόδιο διαπραγματευτή και αποκλειστικό συνομιλητή των σοβαρότατων προβλημάτων που χρόνια αντιμετωπίζουμε, αντιμαχόμενος πλέον τον πολυετή αγώνα μας για την πολυπόθητη, άμεση μεταστέγαση, όχι μόνον παραγκωνίζοντας, αλλά αποκλείοντας το Σύλλογό μας από την οποιαδήποτε συζήτηση, διαπραγμάτευση ακόμη και επαφή με τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, προσπαθώντας ανεξήγητα για ποιον λόγο να οδηγήσει τα πράγματα σε κατεύθυνση εντελώς αντίθετη από το συμφέρον, την ασφάλεια, των παιδιών μας, θέτοντας την σωματική τους ακεραιότητα και ζωή σε μέγιστο κίνδυνο. Τίθεται επιπροσθέτως το ερώτημα βάσει ποιων αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων σας ο Πρόεδρός σας προβαίνει σε όλες τις προαναφερόμενες ενέργειές, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία πληροφορούμαστε ότι τα μέλη των αρμοδίων καταστατικών σας οργάνων δηλώνουν παντελή άγνοια περί αυτών. Είναι δε απορίας άξιο πως ο Πρόεδρός Σας εμφανίζεται να «διαπραγματεύεται» αποκλειστικά αυτός περί της παραμονής του Σχολείου μας στο εν λόγω ιδιόκτητο βιομηχανικό κτίριο αγνοώντας βασικές παραμέτρους, καθώς αναφέρετε σε πρόσφατο έγγραφό σας (26/07/2024), ότι η σχετική σύμβαση εκμίσθωσης του κτιρίου λήγει σύντομα, ενώ αυτή έχει λήξει εδώ και τέσσερα, (4), χρόνια από το καλοκαίρι του 2020!!!

5.Με τις ανωτέρω απαράδεκτες ενέργειές σας, έρχεστε σε πλήρη αντίθεση των ορισμών και προβλέψεων του Καταστατικού της Ενώσεως, παραβιάζοντάς τες κατάφωρα.

Α)Ενώ η διάταξη του άρθρου 3§1 του Καταστατικού της Ενώσεως ορίζει ότι, σκοπός του Σωματείου είναι «η μελέτη και προβολή των προβλημάτων των Σχολείων του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και ο συντονισμός της δράσης των αντίστοιχων συλλόγων για την λύση τους», Εσείς όχι μόνον δεν επιδιώξατε τον συντονισμό των δράσεων του Συλλόγου μας, αλλά διαπραγματεύεστε, συνομιλείτε και αποφασίζετε με τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ και ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ μας, βάζοντας μάλιστα προσκόμματα και εμπόδια στην παρουσία μας σε οποιαδήποτε συνάντηση, αποκλείοντάς μας παντελώς από αυτές, αποκλείοντάς μας από τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά μας.

Β)Ενώ η διάταξη του άρθρου 3§2 του Καταστατικού της Ενώσεως προβλέπει «την σύμπραξη των γονέων στο έργο της Δημόσιας Εκπαίδευσης με τον εντοπισμό των προβλημάτων και των αδυναμιών της, την μελέτη και την επεξεργασία τους, την υποβολή προτάσεων και τον συντονισμό της δράσης όλων των γονέων και την επίλυσή τους», Εσείς αν και γνωρίζατε τα σοβαρότατα κτιριακά πρόβλημα, την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ αλλά και την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του βιομηχανικού κτιρίου, ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΞΑΤΕ ούτε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΑΤΕ με τις ΔΡΑΣΕΙΣ, τις ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Συλλόγου μας για να προβάλετε και να προωθήσετε ομού μ’ εμάς τα δίκαια αιτήματά μας, εντούτοις εντελώς απρόβλεπτα και ξαφνικά αρχίσατε να ζητάτε από τους ιθύνοντες των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών την επιπλέον παραμονή των παιδιών μας στο επικίνδυνο και ακατάλληλο κτίριο, κάτι που ουδέποτε συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μεταξύ ημών και της Ένωσης ως αίτημα προς τους αρμοδίους. Αντίθετα η Ένωσή Σας δια του Προέδρου Σας, προσπάθησε εσκεμμένα να μας παραγκωνίσει και να μας αποκλείσει, κατηγορώντας μας μάλιστα ως εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις, λέγοντάς μας επί λέξει το απαράδεκτο και συκοφαντικό «όποτε μπήκατε στην μέση οι γονείς τα κάνατε χάλια».

Γ)Τέλος ενώ η διάταξη του άρθρου 3§25 του Καταστατικού της Ενώσεως ορίζει ότι σκοπός της Ενώσεως είναι «η βελτίωση των όρων φοίτησης και διαβίωσης των παιδιών σε κρατικά διδακτήρια, πρωινά σύγχρονα, άνετα ασφαλή και υγιεινά, με εργαστήρια, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, γραφεία διδασκόντων, μαγειρεία, τραπεζαρία, αίθουσες ειδικών μαθημάτων, ιατρείο ,αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κατάλληλο προαύλιο για τις ανάγκες κάθε ηλικίας. Καμία εμπλοκή ιδιωτικών επιχειρήσεων στην κατασκευή σχολικών κτιρίων, καμία εμπορευματική λειτουργία στον σχολικό χώρο», αντί όλων των παραπάνω καταστατικών προβλέψεων και δεσμεύσεων Εσείς τι πράξατε αγαπητοί «Συμπαραστάτες της Ενώσεως»; Ζητήσατε επιτακτικά την εξακολούθηση της παραμονής παιδιών ΑΜΕΑ σε ένα ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ κτίριο, ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ , με προαύλιο χώρο ένα καγκελόφραχτο μπαλκόνι που θυμίζει φυλακή, σε ένα κτίριο που έχει πολλαπλώς χαρακτηρισθεί και κριθεί από τις αρμόδιες αρχές ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, με σοβαρά προβλήματα υγιεινής, όπως τη συχνή εμφάνιση τρωκτικών η οποία ευνοείται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος χώρου, όπως αναφέρει η αρμόδια επιτροπή γνωμοδότησης στο πιστοποιητικό καταλληλόλητας του 2022. Ο χώρος ο οποίος υποτίθεται ότι είναι σχολικός, όπως πολύ καλά γνωρίζετε , χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως από τον ιδιοκτήτη για τις εμπορευματικές του δραστηριότητες (βιοτεχνία, εργοστάσιο, αποθήκες, βαφείο, οικία, κλουβιά με σκυλιά κλπ). Σε ένα τέτοιον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ χώρο, ο οποίος λειτουργεί εδώ και 16 χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΑ ως σχολείο και στον οποίο τα παιδιά μας δεν μπορούν να μείνουν ούτε μία ώρα παραπάνω, Εσείς προτείνατε την περεταίρω παραμονή τους σ’ αυτό παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό σας και κυρίως θέτοντας την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα και ακόμη την ίδια τη ζωή των παιδιών μας σε μέγιστο κίνδυνο!!!

Φθάσατε μάλιστα να ισχυρίζεστε δημόσια σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι μετά τις δήθεν τελευταίες παρεμβάσεις του ιδιοκτήτη, το κτίριο δεν είναι όπως ήταν και μπορεί να λάβει μέρος σε επικείμενο διαγωνισμό!!! και να φιλοξενήσει και πάλι παιδιά ΑΜΕΑ στους χώρους του!!!

Πλην των παραπάνω προσπαθείτε εκβιαστικά να ενσπείρετε αίσθημα φόβου και ανασφάλειας υποστηρίζοντας ότι αν τα παιδιά δεν παραμείνουν στο παρόν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Βιομηχανικό Κτίριο, η δομή, ήτοι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για παιδιά με Αυτισμό θα κλείσει και θα μείνουν στα σπίτια τους, αγνοώντας δολίως και προκλητικώς περί της συνταγματικώς και νομοθετικώς κατοχυρωμένης ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, αγνοώντας πλήρως και προκλητικώς τα κατοχυρωμένα θεμελιώδη δικαιώματα ΟΛΩΝ των παιδιών στην εκπαίδευση απαγορεύοντας είτε έμμεσα είτε άμεσα τον με οποιονδήποτε τρόπο αποκλεισμό τους στην πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ως υπεύθυνοι γονείς δεν θα μπούμε καν στο ψευτοδίλημμα που θέτετε ή το παρόν κτίριο ή χάος. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίζουμε για τα τέκνα μας , ότι με την ασφάλεια , την υγεία, την σωματική ακεραιότητα και της ζωή τους δεν θα παίξει ΚΑΝΕΝΑΣ εξωγενής παράγοντας, συνδικαλιστικό σωματείο ή φορέας και ως εκ τούτου θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπισή τους. Για να αποτραπεί το οριστικό κλείσιμο της σχολικής δομής, το οποίο χρησιμοποιείτε μονίμως ως επιχείρημα, χρειάζονται άλλου είδους εχέγγυα και προϋποθέσεις και όχι η ασφάλεια της ακεραιότητας ανθρώπινων ζωών ως ασπίδα και μάλιστα παιδιών ΑΜΕΑ μέσα σε ένα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ!!!

Όλα τα παραπάνω αντιβαίνουν τις αρχές και τις καταστατικές προβλέψεις της Ενώσεώς Σας, τις οποίες και μόνον λάβαμε υπόψη μας όταν εισερχόμασταν σ’ αυτήν, πιστεύοντας ότι με συνεργασία και συμπόρευση θα είχαμε έναν αρωγό στις δράσεις, ενέργειες και αποφάσεις μας, γεγονός που διαρρηγνύουν πλήρως υπαιτιότητί σας τις σχέσεις συνεργασίας με την Ένωσή σας.

Ως εκ τούτου ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι μετά από Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την 09η Αυγούστου 2024, αποφασίσαμε ότι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ να είμαστε πλέον μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, καθώς αντιστρατεύεστε τα συμφέροντα και τις αποφάσεις του Συλλόγου μας, προκαλώντας μάλιστα ΒΛΑΒΗ σ’ αυτά και σε όσα με κόπο και πόνο έχουμε καταφέρει μέχρι και σήμερα.

ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ από το Σωματείο Σας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την προκλητική και κατά προφανή παράβαση του Καταστατικού της Ενώσεως συνολική στάση σας, την οποία και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ως ύποπτη.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΡΗΤΩΣ όπως ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να ομιλείτε, να διαπραγματεύεστε και να προτείνετε εξ ονόματός μας με όλους τους Αρμόδιους Φορείς, Αρχές και Υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινήσουμε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες ώστε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των παιδιών μας και τα δικαιώματα του Συλλόγου μας".


Πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου