Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Τα κουήρ παιδιά της Gen Z εξακολουθούν να βιώνουν εκφοβισμό στο σχολείο

Σύμφωνα με νέα έρευνα, σχεδόν τα μισά ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να βιώνουν εκφοβισμό στο σχολείο, μέρος του οποίου προέρχεται από δασκάλους και διοικητικούς υπαλλήλους.

Η έρευνα προέρχεται από την Theirworld, μια διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση για την εκπαίδευση των παιδιών, και την παγκόσμια εταιρεία ερευνών YouGov, η οποία πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 545 ΛΟΑΤΚΙ+ νέους ηλικίας 16 έως 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν βιώσει εκφοβισμό από τους συνομηλίκους τους για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, το 25% για την ταυτότητα φύλου τους.

Αυτός ο εκφοβισμός περιελάμβανε λεκτική κακοποίηση (73%), παρενόχληση (53%), διαδικτυακή κακοποίηση (31%), απειλές βίας (24%), επιτηδευμένο misgendering (19%), σωματική κακοποίηση (16%) και σεξουαλική κακοποίηση (15%).

«Προστέθηκα σε μια ομαδική συνομιλία μαθητών, όπου μου έκαναν outing σε όλη την τάξη του έτους και στη συνέχεια δέχτηκα εκφοβισμό, με έβριζαν καθημερινά», θυμάται ένα άτομο. «Οι περισσότεροι καθηγητές αγνοούσαν τον εκφοβισμό, ειδικά αν γινόταν στην τάξη τους. Κορόιδευαν το φύλο μου και συζητούσαν την ταυτότητά μου με άλλους μαθητές με αρνητικό τρόπο».

«Όταν έκανα coming out ως λεσβί@ το 2013, μου πέταξαν ένα τούβλο στο πρόσωπο και με φώναζαν αδερφή», απάντησε ένα άλλο άτομο που συμμετέχει στην έρευνα. «Εξοστρακίστηκα από τις συμμαθήτριές μου. Δεν δηλώνω δημόσια ότι είμαι non-binary».

Τέτοιες αρνητικές αντιδράσεις από το προσωπικό του σχολείου αντιπροσώπευαν μια απογοητευτική τάση στα δεδομένα. Από τους μαθητές που βίωσαν αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ εκφοβισμό, σχεδόν οι μισοί δεν το ανέφεραν ποτέ. Το 18% το ανέφερε μία φορά και το 30% το ανέφερε πολλές φορές. Από αυτούς που ανέφεραν τις εμπειρίες τους, το 72% δήλωσε ότι το προσωπικό του σχολείου αντέδρασε άσχημα.

Τελικά, περισσότεροι από 1 στους 4 ΛΟΑΤΚΙ+ ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν θεωρούν τα σχολεία ασφαλή γι’ αυτούς. «Όλοι οι νέοι αξίζουν ένα ασφαλές μέρος για να μάθουν, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του Theirworld, Justin van Fleet. «Ωστόσο, οι ΛΟΑΤΚΙ+ νέοι αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά εκφοβισμού και διακρίσεων από τους συνομηλίκους τους στα σχολεία σε όλο τον κόσμο».

Σε απάντηση στο αυξανόμενο ποσοστό εκφοβισμού μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων, η Theirworld έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια ομάδα εργασίας για την παροχή αυξημένης ενημέρωσης. Ο Van Fleet εξήγησε: «Η ομάδα εργασίας θα επικεντρωθεί σε θέματα ασφαλούς εκστρατείας σε δύσκολες συνθήκες και θα επιτρέψει στις ηγετικές φιγούρες της ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαίας και στους συμμάχους τους να έχουν μια ισχυρή πλατφόρμα και ένα δίκτυο για να υποστηρίξουν πιο συμπεριληπτικές εκπαιδευτικές πολιτικές σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: avmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου