Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη: Κοντά στον στόχο δημιουργίας υποστηριζόμενης στέγης για άτομα με αυτισμό ο Σύλλογος ΑΧΤΙΔΑ

Την ετήσια εκδήλωσή του πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μουσικής ο Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδος ΑΧΤΙΔΑ.

Ο σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1997, στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο το κέντρο "Αυτισμού" το οποίο δημιουργήθηκε το 2002 παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπως διάγνωση, εκπαίδευση, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και άλλες δραστηριότητες ατόμων με αυτισμό.

Ο σύλλογος βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίτευξη ακόμη ενός μεγάλου στόχου, τη λειτουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης προκειμένου να μπορεί να φιλοξενεί άτομα με αυτισμό.

Ο Νίκος Καιρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βόρειας Ελλάδας ΑΧΤΙΔΑ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, προσπαθούμε να μετατρέψουμε τον 3ο όροφο του κτηρίου μας σε στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης έτσι ώστε από φέτος 8 παιδιά να μπορούν να διαμένουν στο κέντρο 24 ώρες το 24ωρο".

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, η στέγη θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου. Όπως είπε ο ίδιος, οι προσπάθειες δεν σταματούν και ο επόμενος στόχος είναι η προσθήκη ενός ακόμη ορόφου προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά.


Στην εκδήλωση του συλλόγου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Θεσσαλονικιός Δρ. Γιάννης Ασσαέλ, ερευνητής Τεχνητής Νοημοσύνης στη Google DeepMind και ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο μόλις 33 ετών ερευνητής εξήγησε στο κοινό τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη, το πώς ξεκίνησε και τις εφαρμογές που μπορεί να έχει προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ασθενών αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων μέσω έξυπνων εφαρμογών.

Πηγή: voriavoria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου