Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ρέθυμνο: Οι διευκολύνσεις και οι στάσεις για τα άτομα με αναπηρία στόχος του ΚΤΕΛ

Σοβαρό το ζήτημα της μετακίνησης των ατόμων με αναπηρίες και το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου – Χανίων, ειδικά τα τελευταία χρόνια, το αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, αναπτύσσοντας τις υποδομές του στο κτήριο και ενισχύοντας τον στόλο των οχημάτων του.

Ακούσαμε, μάλιστα, στην πρόσφατη συζήτηση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του δήμου Ρεθύμνου, στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ πως στις εγκαταστάσεις της εταιρείας (αν και το κτήριο δεν είναι ιδιόκτητο) υλοποιήθηκε ειδικός σχεδιασμός για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

Σε ό,τι αφορά τον στόλο των λεωφορείων, η εταιρεία ακόμα και στα αρθρωτά λεωφορεία, που εκτελούν τα δρομολόγια στην αστική ζώνη του Ρεθύμνου έχουν εγκατασταθεί ειδικές μπάρες, ηλεκτρονικές και χειροκίνητες για την είσοδο ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια, ενώ υπάρχουν 15 οχήματα ειδικά διαμορφωμένα (με ηλεκτρονικές μπάρες) αποκλειστικά για την μεταφορά ΑμεΑ.

Όσο για το άλλο μεγάλο θέμα των στάσεων, αν και υπάρχουν στην αστική περιοχή κάποιες στάσεις με τις απαιτούμενες προεξοχές (και όπως λέει το ΚΤΕΛ οι οδηγοί προσπαθούν να βοηθούν τους ανθρώπους με αναπηρίες), παραμένει ένα μεγάλο θέμα αυτό της διαμόρφωσης στάσεων που να διευκολύνουν και στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες. Και τώρα είναι ευκαιρία, στο πλαίσιο του σχεδίου αστικής προσβασιμότητας, ο δήμος να το προνοήσει!

Πηγή: goodnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου